Stan Lee slaat een Marvel cameo over

Sinds de eerste X-Men film in 2000 heeft Stan Lee er een gewoonte van gemaakt om cameo’s te maken in films waar hij de personages van heeft bedacht. Het is een sport om, wanneer je een Marvel film kijkt, Stan Lee te vinden. Van het redden van voetgangers (Spider-Man) tot herkend worden als Hugh Hefner (Iron Man) was hij dit jaar te zien in Shane Black’s Iron Man 3 als jurylid van een schoonheidswedstrijd. De kans is groot dat hij later dit jaar te zien zal zijn in Alan Taylor’s Thor: The Dark World, maar vandaag hebben wij vernomen dat er één stripboekverfilming is waar hij geen deel van zult uitmaken: Bryan Singer’s X-Men: Days of Future Past.

Gisteren nam Lee deel aan een panel bij het Fan Expo in Toronto, Onatario. Daar zei hij tegen het publiek dat omdat hij naar de Expo kwam, dat hij geen cameo kon opnemen in de volgende X-Men film. Dit weekend zou hij zijn cameo opnemen, maar zei dat hij “couldn’t disappoint the fans so came out to Fan Expo instead.”

Lee zei tegen het publiek dat hij geen cameo in James Mangold‘s The Wolverine had, omdat de opnames in Australië plaatsvonden en het te ver was voor hem om te reizen. Dat te hebben gezegd, verscheen Lee ook niet in X-Men Origins: Wolverine, maar dat zou verklaard kunnen worden omdat hij Wolverine niet bedacht heeft. Dat hebben Roy Thomas, Len Wein en John Romita Sr. gedaan.

Om dit nieuws te verzachten, hebben we hieronder een video van alle cameo’s van Stan Lee tot aan The Amazing Spider-Man.