Star Wars prequels personage in Rogue One

De Star Wars spin-off Rogue One: A Star Wars Story zal voornamelijk nieuwe personages bevatten, samen met een geheel nieuw verhaal. Toch zullen fans ook een aantal bekende gezichten terugzien. Darth Vader zal de sormtroopers aanvoeren. Tegenover hem staat opnieuw de rebellenleider Mon Mothma. Zojuist is bevestigd dat nog een Star Wars veteraan een cameo zal krijgen in Rogue One. Het gaat om Senator Bail Organa uit de Star Wars prequels, weer gespeeld door Jimmy Smits.

Tijdens een gesprek in het praatprogramma The Talk werd Smiths gevraagd naar recent vertoonde beelden van Rogue One tijdens het evenement Star Wars Celebration. Daarin is namelijk heel kort een figuur te zien die verdacht veel op Bail Organa lijkt. In eerste instantie was hij terughoudend met het bevestigen dat hij daadwerkelijk in de film zou spelen. Na enig aandringen van de presentators vertelde Smiths iets wat op een indirecte erkenning van de geruchten leek.

“Can you say the word ‘cameo?’ Can you say the words ‘small part?'”

We kunnen nu met redelijk veel zekerheid stellen dat Bail Organa, de stiefvader van Princess Leia, na 11 jaar terug zal keren naar het Star Wars universum. Het lijkt echter niet om een grote rol te gaan. De verwachtingen zijn dat hij hooguit een aantal minuten in beeld is. Het personage werd voor het eerst genoemd in A New Hope, waar hij stierf voordat het publiek hem überhaupt kon zien. Smiths vertolking van de rol debuteerde in Attack of the Clones. Aangezien Rogue One zich kort voor A New Hope afspeelt is zijn aanwezigheid in de film een logische keuze.

In Rogue One komen de rebellen erachter dat de Empire een wapen wil gaan gebruiken om zo planeten van tegenstanders te kunnen vernietigen. Dit is uiteraard de Death Star, bekend uit de originele Star Wars-film uit 1977. Het antwoord van de rebellen is een gewaagde missie, geleid door de gerekruteerde rebel Jyn Erso. Tijdens de gevaarlijke onderneming komen Erso en haar mede-rebellen meerdere slechteriken tegen, waaronder Darth Vader.

Hoofdrollen zijn er voor Felicity Jones, Diego LunaBen Mendelsohn, Donnie Yen, Jiang Wen, Forest Whitaker, Mads Mikkelsen, Alan Tudyk en Riz AhmedRogue One is te zien vanaf 14december 2016.