State Funeral van Sergei Loznitsa vanaf 7 oktober in de bioscoop en op Picl

De bijzondere documentaire State Funeral bestaat uit uniek archief- en niet eerder vertoond beeld van de vierdaagse durende begrafenis van Josef Stalin. De documentaire toont hoe absurd de beleving van leven en dood is binnen een tiranniek regime. De film van Sergei Loznitsa is vanaf 7 oktober te zien in de bioscoop en op Picl. Bekijk hieronder de trailer.

State Funeral

State Funeral

Op 5 maart 1953 overlijdt Josef Stalin. Via de bombastische bekendmaking door een omroepsysteem op straat krijgt de gehele Sovjet-Unie het nieuws te horen. In de komende vier dagen staat het land in het teken van rouw: overal hangen aaplakbiljetten, de stoet rouwende mensen die hun ‘rode tsaar’ snikkend een laatste eer komen bewijzen is eindeloos en de opkomst bij de ceremoniële bijzetting in het mausoleum is gigantisch.

De veelal niet eerder vertoonde beelden tonen op unieke wijze het voor de gelegenheid versierde winterse Kremlin. De bloemen, linten en vlaggen steken af tegen het grauwe en sobere landschap. In de traditie van zijn films over de erfenis van de Sovjet-Unie put regisseur Sergei Loznitsa uit bestaand materiaal. Met al deze feitelijke en historische informatie doet Loznitsa recht aan deze groteske gebeurtenis, en toont hij hoe absurd de beleving van leven en dood is binnen een tiranniek regime.

State Funeral van Sergei Loznitsa ging in premiere op IDFA in 2019 en zat in de officiële selectie van Filmfestival van Venezie 2019. Loznitsa maakte eerder In The Fog (2012) en Donbass (2019). Op 7 oktober brengt Mokum Filmdistributie State Funeral uit in de bioscoop en op Picl.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter