Stefanie Joosten aanwezig op Dutch Comic Con 2017

De Nederlandse Stefanie Joosten, binnen de gamewereld een waar fenomeen, komt speciaal voor Dutch Comic Con 2017 weer naar Utrecht om haar Nederlandse fans te ontmoeten.

 

Stefanie Joosten is aanwezig op Dutch Comic Con 2017! ow.ly/4zaE309F9oJ

Bezoek haar Q&A’s op de Gaming Stage en in de Cosy Corner over haar rol in Metal Gear Solid V en de nieuwe Nederlandse Sci-fi film Rekindle!

Geplaatst door Dutch Comic Con op dinsdag 7 maart 2017

Joosten is een actrice en model afkomstig uit Nederland en is vooral bekend door haar rol als Quiet in Metal Gear Solid V. Ze werd geboren in Heerlen, maar groeide op in Roermond, waar ze tweetalig vwo volgde aan het Bisschoppelijk College Broekhin. Ze groeide op met een fascinatie voor Japanse games en anime en volgde een studie Japans aan de Universiteit Leiden.

Toen ze in 2011 naar Japan vertrok voor een uitwisselingsjaar begon ze met modellenwerk in Tokyo. Snel na haar debut kreeg ze al reclameopdrachten van grote namen zoals Panasonic, Canon, Nikon, McDonalds en Tommy Hilfiger. Stefanie deed ook acteerervaring op in een half-jaar durende Japanse toneelproductie waarmee ze een tournee door heel Japan deed, en ontwikkelde al snel een passie voor acteren.

De wereldwijde doorbraak van Stefanie kwam toen ze door haar auditie gekozen werd voor de rol van Quiet in Metal Gear Solid V. Tegenwoordig richt Stefanie haar carrière vooral op acteerwerk in films. Zo is ze recentelijk te zien in de Japanse film Alessandra and the Fitter, maar acteert ze ook in Nederlandse producties zoals Hostage X van Paul Ruven, en speelt ze de hoofdrol in sciencefiction film Rekindle die in 2018 uitgebracht wordt.

Verleden jaar sprak Entertainmenthoek Stefanie al eens tijdens Dutch Comic Con. Bekijk hieronder het interview!