Steun de horrordocumentaire Xangadix Lives

Steun de horrordocumentaire Xangadix LivesVandaag is de Cinecrowd campagne van start gegaan voor Xangadix Lives, een documentaire rondom de Nederlandse horrorfilm De Johnsons. 25 jaar nadat De Johnsons uitkwam wordt er in deze documentaire teruggeblikt op dit cultfenomeen en diens bijzondere ontstaansgeschiedenis.

De Johnsons is een uit 1992 afkomstige horrorfilm waarin een meisje steeds nachtmerries blijft hebben over zeven broers die haar willen bevruchten. De regie lag bij Rudolf van den Berg en hoofdrollen waren er voor Monique van de Ven en Esmée de la Bretonière. Het was dankzij deze film dat filmliefhebber Bram Roza fan is geworden van horrorfilms. Samen met Yfke van Berckelaer besloot hij een documentaire te schieten rondom de Nederlandse cultklassieker. Hierin wordt er ingegaan op de blijkbaar moeizame productie en zien we interviews met de toenmalige cast en crew. Daarnaast zijn ze van plan deze documentaire te vertonen in KINO Rotterdam, gevolgd door een extra screening van De Johnsons. Hiervoor is echter wel geld nodig.

Mocht jij het project willen steunen dan kan dat door middel van een donatie via Cinecrowd. Uiteraard zijn er leuke beloningen te krijgen. Meer informatie is te vinden op Cinecrowd of de website van het project.