Steven Spielberg ontwikkelt film over zijn jeugd

In afwachting van de release van zijn adaptatie van de hitmusical West Side Story, kijkt Steven Spielberg naar zijn volgende project in de vorm van een semi-autobiografische film. Deze zal hij schrijven en regisseren voor zijn filmstudio Amblin Partners. Dit meldt Deadline.

Steven Spielberg semi-autobiografische film

De film, die Spielberg samen met Tony Kushner schrijft, wordt losjes geïnspireerd door de jeugd van de drievoudige Oscarwinnaar die opgroeide in Arizona. Bronnen melden dat Oscar-genomineerde Michelle Williams momenteel in onderhandeling is om een ​​hoofdrol te spelen die is geïnspireerd door de moeder van Spielberg.

Het titelloze project is al meer dan 20 jaar in de maak, waarbij Spielberg voor het eerst werd aangespoord door regisseur en Close Encounters of the Third Kind-ster Francois Truffaut om een ​​film te maken over zijn jeugd met frequente medewerkers Bob Gale en Robert Zemeckis (Back to the Future).

De film zal ook de eerste keer in 20 jaar zijn dat de filmmaker optreedt als schrijver en regisseur van het project. Hij schreef eerder mee aan de sci-fi blockbuster A.I. Artificial Intelligence in 2001, wat een passieproject was voor Spielberg nadat het project werd overhandigd door Stanley Kubrick. Het is pas de vierde film in zijn professionele carrière waarin het schrijven van de filmmaker voorkomt, na films zoals Poltergeist en Close Encounters of the Third Kind. Kushner werkte eerder samen met Spielberg aan films als Munich, Lincoln en het aanstaande West Side Story.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter