Streamingdienst ActionFlix stopt ermee

Het is onlangs bekendgemaakt dat ActionFlix, de streamingdienst van Roel Reiné, ermee gaat stoppen. De online videoservice zal naar verluidt vanaf morgen (20 maart 2020) niet meer beschikbaar zijn.

ActionFlix werd vorig jaar opgericht door de eerdergenoemde Roel Reiné, een Nederlander die al jaren actief is als regisseur en onder andere Redbad maakte. De dienst zou zich richten op actiefilms en naast het eigen werk van Reiné ook projecten van onafhankelijke filmmakers huisvesten.

Waar ActionFlix in eerste instantie aanvoelde als ”de zoveelste streamingdienst”, was het vanwege de extreem lage abonnementsprijs (ongeveer 2 dollar per maand) wellicht toch het uitproberen waard. Dit mede omdat er ook enkele klassieke stillefilms opstonden. Ons redactielid Martijn heeft er destijds dan ook een van zijn Cineweek blogs aan gewijd.

Zoals het ernaar uitziet zal de eigen content die voor ActionFlix gemaakt werd voorlopig nog beschikbaar zijn via het Youtubekanaal van de dienst. Zo verwachten we dat er onder andere afleveringen zullen verschijnen van de webserie Directors On Set, waar je hieronder een teaser van kunt bekijken:

Daarnaast is er aangegeven dat het team achter ActionFlix opzoek is gegaan naar andere manieren om hun content te produceren. Volgens IMDB werkt Roel Reiné momenteel onder andere aan een serie rondom de populaire videogamereeks Halo.

ActionFlix alternatief

Mocht jij een liefhebber zijn van de wat kleinere en onafhankelijke film, dan is ThrillFlix wellicht wat voor jou. Dit is een niet al te dure streamingdienst waar allerlei soorten films vertegenwoordigd zijn, maar met name titels die buiten het mainstream aanbod vallen. Denk hierbij aan low-budget horrofilms en dergelijke projecten. Al zijn er ook allerlei klassiekers op ThrillFlix te vinden. Daarnaast produceert ook deze dienst eigen content in de vorm van een online serie.

Meer informatie omtrent ThrillFlix kun je vinden op de website. Een uitgebreide recensie van deze dienst is hier te lezen.