Streamingdienst HBO Max vanaf 8 maart in Nederland beschikbaar

Alles waar je van houdt op één plek. HBO Max komt op 8 maart 2022 naar Nederland. HBO Max bevat series en films van onder andere Warner Bros. Max Originals, HBO, DC maar ook Cartoon Network. HBO maakte door de jaren verschillende populaire hitseries, onder andere The WireGame of ThronesBand of BrothersThe Sopranos, Chernobyl. Binnenkort wordt de Game of Thrones prequel House of the Dragon en het vervolg op Sex and the City, And Just Like That , aan het aanbod toegevoegd. Op het gebied van films biedt de Netflix-concurrent een grote hoeveelheid Warner Bros-films aan, als Dune en The Matrix. Dit terwijl voorheen HBO-titels enkel via Ziggo waren te bekijken.

De streamer onderscheidt zich onder andere met het snel streamen van bioscoopfilm. De titels zijn vaak al 45 dagen na de bioscooppremière te kijken op HBO Max, zonder meerprijs. Concurrent Disney Plus biedt zijn bioscoopfilms vaak ook direct via streaming aan, maar rekent daar een meerprijs per film voor.

HBO Max Nederland prijs

HBO Max Ziggo

Een paar jaar geleden was het bedrijf Ziggo ‘The Home of HBO’ in Nederland, maar helaas kwam hieraan een einde. Eind 2021 verdwenen er veel films en series van de streamingdienst. Het ging bij Ziggo Movies & Series onder andere om Game of Thrones, The Sopranos, Euphoria.

De series en films van HBO waren in Nederland exclusief beschikbaar voor klanten van Ziggo. Door de komst van HBO Max is het gros van het HBO-aanbod inmiddels verdwenen van Ziggo Movies & Series (X)L. De verwijdering van de films en series zorgt voor een grote verschuiving in het aanbod van Ziggo. Het platvorm werd in januari compleet vernieuwd met het diverse en internationale aanbod van ViacomCBS. Niet alles is direct vanaf 1 januari verdwenen.

HBO Max Nederland prijs

Een HBO Max abonnement in Nederland gaat €5,99 per maand kosten (Basic) of €8,99 per maand (Standard). Bij ‘Standard’ kost een jaarabonnement €59,99 per jaar met Full HD (1080p), 4K & 3 schermen tegelijk. Een ‘Basic’ abonnement kost jaarlijks  €46,99. Hiervoor krijg je streams in HD (720p) & kijk je op 1 scherm tegelijk.

HBO Max heeft een kortingsactie voor de vroege beslissers en voor de Nederlandse introductie geldt een speciaal aanbod. Nederlanders die tot 31 maart een abonnement nemen op HBO Max krijgen ‘hun hele leven lang’ 50 % korting. Voor hen kost het basic-abonnement €2,99 per maand en het standaardpakket €3,99 per maand. Bij latere prijsverhogingen zal je dus altijd de helft van de prijs blijven betalen.

HBO Max Nederland aanbod

De streamingdienst heeft naast nieuwe series als House of The DragonThe Undoing en Euphoria ook South ParkThe Fresh Prince of Bel-AirGame of ThronesWatchmenThe Sopranos, Westworld, True Detective en nog een oneindige reeks andere series. Ook kan je de serie Friends verwachten, die jarenlang op Netflix te zien was.

Ook diverse films zullen aan het aabod van HBO Max Nederland worden toegevoegd; van de The Hobbit en The Lord of the Rings-trilogieën tot The Matrix, de The Dark Knight-films, tot de Harry Potter-franchise, Mad Max: Fury Road, The Shining, The Departed, Gravity, The Shawshank Redemption. Maar denk ook aan DC Films, zoals Wonder Woman 1984, Justice League, Green Lantern, Watchmen, Superman Returns

Daarnaast zullen ook recente Warer Bros.-films op de streamer verschijnen, zoals The Little Things, Godzilla vs. Kong, Judas and the Black Messiah, Tom & Jerry, Mortal Kombat, In The Heights, Space Jam: A New Legacy, The Suicide Squad, Reminiscence, Malignant, Dune, The Many Saints of Newark, King Richard, Cry Macho en The Matrix 4.

Tevens is Cartoon Network onderdeel van Warner Bros. Dit televisiekanaal is gespecialiseerd in geanimeerde content, waaronder Batman: The Animated Series, Johnny Bravo, Pinky and the Brain, Grim & Evil, The Flintstones, The Powerpuff Girls en Tiny Toon Adventures.

HBO Max app

Een app voor HBO Max is bij de lancering beschikbaar voor de meeste platforms, zoals tv’s van Samsung, LG en Android TV, de Apple TV 4K en Google Chromecast, spelcomputers als de PS4, PS4, Xbox One en Series X/S. Daarnaast zal de app ook beschikbaar zijn voor mobiele apparaten met Android en iOS. Het wordt ook mogelijk om alle films en series van HBO Max te streamen met een Chromecast of via Apple TV.

De app is in Nederland nog niet te downloaden. Vanaf dinsdag 8 maart 2022 kun je de app op alle beschikbare apparaten installeren.

Hoe laat gaat HBO Max live in Nederland?

Zoals gezegd verschijnt HBO Max op 8 maart 2022 in Nederland. Veel mensen vragen zich af hoe laat de streamer live zal gaan. Het officiële Twitter-account beantwoordde eerder de vraag wat de lanceringstijd in Nederland zal zijn. Helaas werd er geen precieze tijd naar buiten gebracht, maar was het antwoord ‘in de loop van de ochtend’.

“We zullen morgen in de loop van de ochtend live gaan. Zodra we live zijn zullen we dit ook op de socials aankondigen. Stay tuned! ?”

HBO Max recensie

Onze redactiemedewerkers Martijn en Sandro brachten in december vorig jaar al een artikel uit met een eerste indruk van de Amerikaanse HBO Max versie. Je kunt dit hier lezen.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter