Summer Loving | John August werkt aan Grease prequel

Schrijver John August (Big Fish, Charlie and the Chocolate Factory) werkt aan het scenario voor Summer Loving, een Grease prequel voor Paramount Players. Dit meldt The Hollywood Reporter.

In de klassieker Grease uit 1978 speelden John Travolta en Olivia Newton-John tieners uit tegenovergestelde werelden. Travolta’s Danny Zuko is een ruige ‘greaser’, terwijl Newton-John’s Sandy Olsson een maagdelijk goed meisje is uit Australië. De twee eindigen echter uiteindelijk samen.

De prequel moet zich richten op de zomer liefde waarover Zuko en Olsson in de film tijdens het nummer “Summer Nights” over hebben, Zuko’s kijk op de affaire is veel meer grafisch dan Olsson’s versie van het verhaal, dat is meer onschuldig en weemoedig.

In 2016 won een live voor tv-versie van de originele film met Julianne Hough en Vanessa Hudgens vijf Emmy Awards. Grease is altijd een populaire titel en soundtrack gebleven voor Paramount sinds de release in ’78.

Temple Hill (Love, Simon, Maze Runner-trilogie, First Man) produceert Summer Loving samen met Picturestart van Erik Feig.