Superjuffie in première op het Nederlands Film Festival 2018

De familiefilm Superjuffie van de makers van Mees Kees en Dummie de Mummie gaat feestelijk in première tijdens de 38e editie van het Nederlands Film Festival (NFF). Superjuffie is gebaseerd op de gelijknamige en populaire kinderboekenreeks van Janneke Schotveld. Het scenario is van Tijs van Marle en Martijn Smits regisseerde de film. De première vindt plaats op zaterdagmiddag 29 september in de Stadsschouwburg Utrecht. Diezelfde middag kan het publiek op het NFF de cast ontmoeten tijdens een speciale publiekspremière. Het Nederlands Film Festival 2018 vindt plaats van 27 september tot en met 5 oktober.

Superjuffie

Regisseur Martijn Smits over de film:

“Ik ben trots dat Superjuffie zijn première op het NFF beleeft in mijn eigen stad Utrecht. Superjuffie is de eerste Nederlandse superheldenfilm, vol humor en actie. Daarnaast is het ook een film over het leren om voor jezelf op te komen. Iets wat niet meevalt, ook al ben je een superheld.”

Superjuffie

Juf Josje is een heel gewone juf, maar als ze een mysterieus beeldje ontdekt, verandert ze plotseling in Superjuffie. Ze schiet als een groene tornado door de lucht, kan met dieren praten en komt in actie als die in gevaar zijn. Dit is nogal onhandig als je als nieuwe juf les moet geven aan groep 6. Een aantal leerlingen ontdekt het geheim van Josje en helpt haar smoesjes te verzinnen voor de strenge meester Snor zodat zij dieren kan blijven redden. Maar als er een tijgertje verdwijnt uit de dierentuin, moeten Superjuffie en de kinderen samenwerken om dit mysterie op te lossen om grotere problemen te voorkomen. In de avonturen van Superjuffie is het grootste avontuur er achter komen dat de echte kracht in jezelf zit.

Hoofdrolspelers Diewertje Dir, Harry Piekema, Hassan Slaby en Carly Wijs, crew en genodigden maken hun opwachting op de rode loper bij de Stadsschouwburg Utrecht. Ook Ilse Warringa (De Luizenmoeder) die de stem van de kat inspreekt, zal hierbij aanwezig zijn. De familiefilm is geregisseerd door Martijn Smits (Popoz), schrijver Tijs van Marle (Mees Kees, Dummie de Mummie) is verantwoordelijk voor het scenario. De film is geproduceerd door PV Pictures met AVROTROS als coproducent en tot stand gekomen met bijdrage van suppletie, het Nederlands Filmfonds, CoBO en het Abraham Tuschinski Fonds. Entertainment One Benelux is verantwoordelijk voor de distributie van de film. Superjuffie gaat op 10 oktober landelijk uit in de Nederlandse bioscopen.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter