Superman-actrice Margot Kidder overleden

TMZ meldt dat actrice Margot Kidder afgelopen zondag is overleden in haar woonplaats Livingston, Montana. Ze werd 69 jaar oud. Waaraan de actrice is overleden, is niet bekendgemaakt. Wel had Kidder al enige last van psychische stoornissen.

Kidder is vooral bekend vanwege haar rol als Lois Lane in de vier Superman-films uit de jaren zeventig en tachtig. Ze speelde gedurende haar carrière samen met vele grootheden uit de acteerwereld, onder wie Christopher Reeve (in Superman), Robert Redford en James Garner. Tot recentelijk was de actrice te zien in meerdere series en films.

Ze was te zien in afleveringen van series als Murder, She Wrote, Touched by an Angel, The Outer Limits, Law & Order: Special Victims Unit, en zelfs in de Superman-gebaseerde Smallville. Sommige lezers herinneren zich haar misschien ook van de rol Gaia in de animatieserie Captain Planet and the Planeteers uit de jaren 90. Kidder won een Emmy voor haar verschijning in een aflevering van R.L. Stine’s The Haunting Hour.

Voor haar acteurscarrière vertrok ze in 1971 naar de VS. In 2005 werd ze Amerikaans staatsburger. In 2016 voerde ze campagne voor de Democratische Amerikaanse presidentskandidaat Bernie Sanders.

R.I.P. Margot Kidder 1948 – 2018