Taika Waititi: geen interesse in director´s cut Thor: Love and Thunder

Director’s cuts van films zijn populairder dan ooit. Met zoveel studio interventie vandaag de dag zijn fans van een bepaalde film maar al te geïntrigeerd in wat voor materiaal het daglicht nog niet heeft gezien. Zack Snyder’s Justice League bewees in ieder geval dat er belangstelling is voor een sperheldenfilm van meer dan vier uur. Volgens berichtgeving zou er dus ook een vier uur durende director´s cut van Thor: Love and Thunder bestaan. Als het aan regisseur Taika Waititi ligt zal de Director’s cut van de vierde Thor film het daglicht niet zien. Waititi is zelf geen fan van director’s cuts.

“I’ve been thinking about director’s cuts. I watch director’s cuts of a lot of other directors. They suck. Director’s cuts are not good. Directors need to be controlled sometimes and if I was to say, ‘Ah you wanna watch my director’s cut? It’s four and a half hours long!’ It’s not good at four and a half hours. There’s a lot of cup-of-tea breaks in there, you don’t even have to pause it.”

Deze mening deelde Taika Waititi in een interview met NME. Volgens hem zou de langere director’s cut van Thor Love and Thunder bovendien uit balans raken qua toon. De extra scenes zijn vooral humoristisch van aard, en zijn daarom om een goede reden uit de film verwijderd.

“I’d say my cut would probably have a few more jokes in there. There might be a couple of deleted scenes but as I always say, a scene is deleted because it’s not good enough to be in the film. I think the deleted scenes section on the DVD, not that they use them anymore, should just be a list of the scenes and no links so you can’t click on them!”

Thor acteur Chris Hemsworth bevestigt zelf ook dat de verwijderde scenes uit Thor: Love and Thunder niet veel bij zouden dragen aan de emotionele lading van de film. Hij noemde de director’s cut van Thor 4 een:

“Batsh*t crazy, wild, four-hour cut I’ve ever seen. It was like a Monty Python sketch.”

Thor Love and Thunder director’s cut

Thor: Love and Thunder ging in première op 6 juli. Het heeft inmiddels 300 miljoen dollar opgebracht in de box office. Kritisch is de film met vrij gemengde reacties ontvangen. Hoewel de rollen van Chris Hemsworth, Natalie Portman en Christian Bale geprezen werden was er veel kritiek op het script, de iconsistente toon en de humor.

In de film is Thor (Chris Hemsworth) op een reis zoals hij nog nooit heeft meegemaakt: een zoektocht naar innerlijke vrede. Maar zijn pensionering wordt onderbroken door een galactische moordenaar die bekend staat als Gorr the God Butcher (Christian Bale), die de uitroeiing van de goden nastreeft. Om de dreiging te bestrijden, roept Thor de hulp in van koning Valkyrie (Tessa Thompson), Korg (Taika Waititi) en ex-vriendin Jane Foster (Natalie Portman), die – tot Thors verbazing – op onverklaarbare wijze zijn magische hamer Mjolnir, hanteert als de Machtige Thor. Samen beginnen ze aan een schrijnend kosmisch avontuur om het mysterie van de wraak van de God Butcher te ontrafelen en hem te stoppen voordat het te laat is.

Thor: Love and Thunder werd geregisseerd door Taika Waititi (Jojo Rabbit) op basis van een script dat mede is geschreven door hem en Jennifer Kaytin Robinson (Someone Great) en is het vervolg op het enorm succesvolle Thor: Ragnarok uit 2017. Oscarwinnares Natalie Portman keert terug als Jane en zal nu de machtige Mjolnir hanteren. Chris Hemsworth en Tessa Thompson zullen ook terugkeren als respectievelijk Thor en Valkyrie. Academy Award-winnaar Christian Bale (The Dark Knight-trilogie) zal de belangrijkste antagonist in de film spelen. De vrouwelijke Thor-verhaallijn is gebaseerd op Jason Aarons run op “The Mighty Thor”, waarin een door kanker geteisterde Jane Foster de mantel en krachten van Thor overneemt.

De film bevat ook een aantal oudgedienden van het Marvel Cinematic Universe, zoals Jaime Alexander als Sif, Jeff Goldblum als Grandmaster, Taika Waititi als Korg en Guardians of the Galaxy-acteurs Chris Pratt als Peter Quill, Karen Gillan als Nebula en Vin Diesel als Groot. Dankzij eerdere setfoto’s is ook onthuld dat Matt Damon, Sam Neill en Luke Hemsworth opnieuw terugkeren voor cameo-rollen samen met Melissa McCarthy en Russell Crowe.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter