Taika Waititi’s Flash Gordon film wordt live-action

Taika Waititi is behoorlijk druk de laatste tijd. Een van de vele projecten waar de filmmaker aan werkt is de film rondom het comic personage Flash Gordon. Deze adaptatie van de Space Opera stripreeks was eerder aangekondigd als een animatiefilm. Het lijkt er nu op dat het project verder zal gaan als een live-action film. Producent John Davis maakte dit nieuws bekend in een video interview met Collider.

“Taika is writing it. It was a movie that was a huge influence on him growing up. It is one of his favorite movies,” Davis tells Collider. “He initially said to me, ‘Let’s do it animated.’ I said, ‘Okay.’ Then we got into it and started developing it and he said, ‘No, let’s do it live-action.’ I said, ‘Even better.'”

Davis vertelde ook over hoe enthousiast hij is over dit project, en wat voor werk hij inmiddels van Waititi heeft gezien.

“We’ve been through the development process, not the writing process, but he’s laid out in great detail the characters, the movie, the way in, what it’s about, the tone, all of that stuff, right? And I can’t wait. And we’ll wait for him. Hopefully, we’ll get… Look, he does a lot of movies, right? Believe it or not, he can do a couple of movies a year.”

Bekijk hier het complete commentaar van John Davis.

Taika Waititi’s Flash Gordon film

Flash Gordon begon in 1934 als een stripreeks, dat bedoeld was om te concurreren met de Buck Rogers stripreeks. Het verhaal draait om een jonge polo speler die afgestudeerd is aan de Yale universiteit. Hij beleeft avonturen op planeet Mongo en gaat de strijd aan met diens kwaadaardige leider Ming the Merciless.

Flash Gordon heeft verschillende verfilmingen gekregen, zowel animatie- als live-action films. De film uit 1980 werd goed ontvangen en heeft sindsdien ook een cult status opgebouwd. De 13-delige Flash Gordon serial film uit 1936 heeft ook een enorme invloed gehad. George Lucas citeerde deze serial als een van de belangrijkste inspiraties op Star Wars.

Naast Flash Gordon heeft Taika Waititi nog een aantal projecten lopen. Hij regisseert de Marvel film Thor: Love and Thunder, die op 25 maart 2022 in première zal gaan. Ook is hij de aangewezen regisseur om de live-action verfilming van Akira nieuw leven in te blazen, een film die Warner Bros. als vele jaren van de grond probeert te krijgen. Voor Netflix zal Waititi twee animatieseries maken, gebaseerd op het Roald Dahl boek Charlie and The Cocolate Factory. Het is inmiddels ook bevestigd dat hij een Star Wars film zal regisseren en schrijven.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter