Tales of Dunk & Egg | Game of Thrones prequel serie in ontwikkeling

HBO is naar verluidt bezig met het ontwikkelen van een nieuwe Game of Thrones prequel spin-off serie Tales of Dunk & Egg, gebaseerd op de novellen van auteur George R.R. Martin. Dit meldt Deadline.

Volgens de site zou het project zich afspelen in de wereld van Martins epische fantasy-romans A Song of Ice and Fire die de serie-adaptatie Game of Thrones voortbracht. De nieuwe serie volgt de avonturen van Dunk (Ser Duncan the Tall) en Egg (de toekomstige koning Aegon V. Targaryen zo’n 90 jaar voor de gebeurtenissen van A Song of Ice and Fire.

Er is momenteel geen schrijver aan het project verbonden. Martin’s drie novellen zijn onder meer The Hedge Knight uit 1998, The Sworn Sword uit 2003 en The Mystery Knight uit 2010; ze zijn alle drie gepubliceerd in A Knight of the Seven Kingdoms in 2015.

Tales of Dunk & Egg serie

Als Tales of Dunk & Egg zou worden opgepakt, zou het de volgende spin-off serie worden in het Game of Thrones-universum van projecten die zijn aangekondigd, te beginnen met de eerste prequel-serie House of the Dragon die in 2022 zal debuteren.

Gebaseerd op George R.R. Martin’s Fire & Blood, zal de serie van 10 afleveringen de opkomst en de ondergang van de Targaryens beschrijven, de enige familie van drakenheren die de Doom of Valyria heeft overleefd. Het vindt plaats 300 jaar vóór de gebeurtenissen van de bekroonde serie Game of Thrones, die afgelopen mei 2019 zijn laatste aflevering uitzond.

House of the Dragon heeft rollen voor Paddy Considine (Tyrannosaur, Dog Altogether, The Outsider) als King Viserys I, Emmy-genomineerde acteur Matt Smith (Doctor Who, The Crown) als Prince Daemon Targaryen, Olivia Cooke (Bates Motel, Ready Player) One) als Alicent Hightower en Emma D’Arcy (Truth Seekers) als prinses Rhaenyra Targaryen.

House of the Dragon is gemaakt door George R.R. Martin en Ryan Condal (Colony). Miguel Sapochnik heeft ook getekend om de pilot en aanvullende afleveringen van de serie te regisseren. Sapochnik en Condal zijn ook aangesteld als co-showrunners van de prequel. Martin, Sapochnik, Condal, Vince Gerardis en Sara Lee Hess zullen uitvoerend produceren.

De serie zal in 2022 in première gaan.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter