Taron Egerton is Elton John in Rocketman

Deadline meldt dat het Rocketman project van start gaat. Paramount Pictures legt de laatste hand aan een deal om de film wereldwijd te financieren en te verspreiden. Acteur Taron Egerton speelt de hoofdrol als Elton John, oftewel Rocketman.

De film concentreert zich op het begin van Elton John’s leven, te beginnen toen hij een wonderkind was aan de Royal Academy of Music. Het verhaal vervolgt naar het moment waarop hij wereldwijd beroemd werd door zijn invloedrijke en langdurige muzikale samenwerking met zijn componist Bernie Taupin. Het zal een biopic zijn die kijkt naar het leven van de performer voorbij het glinsterende verzadigde beeld dat we zo gewend zijn van de performer.

Dexter Fletcher zal de film regisseren. Het script is geschreven door Lee Hall. Matthew Vaughn en zijn Marv Films zullen de film samen met Elton John produceren met zijn Rocket Pictures-partner David Furnish. De productie begint deze zomer.

Dit is niet de eerste keer dat Vaughn en Egerton hebben samengewerkt. Ze begonnen eerst hun samenwerkingsverband met de Kingsman: The Secret Service-films. Vaughn diende ook als een producent van Eddie the Eagle, waarin Egerton de hoofdrol speelde en Fletcher regisseerde.

Rocketman heeft momenteel geen vaste releasedatum.