Raymond Doetjes | De FX guy

Over mij

Als 6 jarige werd ik door een lerares het podium op gelokt, om over mijn enorme verlegenheid te komen. Na dat moment ben ik eigenlijk nooit meer van het podium af geweest; ik ben nog steeds gek op performen. Alleen zijn de expressie vormen veranderd van acteren naar muzikant en van muzikant naar toneel hypnotiseur en mentalist waarmee ik met mijn eigen show in West Europa en de VS heb getoured. Vanuit die vreemde kunstvorm ben ik de tv-wereld ingerold als consultant voor verschillende magic programma’s. Eerst bij SBS6 voor De Nieuwe Uri Geller als (toneel) coach en mindreading effects ontwikkelaar en toen projectjes bij o.a. EyeWorks. Ik werd opnieuw gebeten door de film/tv wereld. Nu alleen niet als acteur of schrijver maar achter de schermen.

Ik heb altijd tijdens mijn performance carrière gewerkt in de IT als o.a. programmeur en (nog steeds) CG en VFX. Dit heeft enorme raakvlakken met IT, dus ben ik mij gaan verdiepen en laten trainen in VFX. CG Omgevingen en Set Etensies zijn in zowel 2D als 3D mijn expertise geworden, alsmede VFX compositing. Ik heb daarmee o.a. gewerkt aan Dunkirk, Life After Men, de meervoudig award winning independent film I’m Dreaming of a White Doomsday en verschillende commercials. Ik ben gek op karakter gedreven films en ik vind een goed verhaal belangrijker dan visueel spektakel. Vandaar dat ik ook een passie heb voor short films en indie producties.

Rol bij E-Hoek

  • Recensent
  • Blogger
  • Interviewer

Lees hier de artikelen van Raymond Doetjes.