Televisiemaker en regisseur Ursul de Geer op 74-jarige leeftijd overleden

Toneelregisseur, acteur en televisiemaker Ursul de Geer is op 74-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Amsterdam. Hij was al enige tijd ernstig ziek, meldt NRC. De Geer presenteerde voor RTL jarenlang het programma ‘t Is hier fantasties, waarin hij in gesprek ging met Nederlanders op hun vakantieadres.

Ursul de Geer overleden

De Geer werd geboren in de adellijke familie De Geer als zoon van kunstschilder Louis de Geer (1911-2009) en Maria Elisabeth Anna van der Tak.

Tijdens zijn studie economie en andragogie in Amsterdam kwam De Geer in aanraking met het studententoneel, waarna hij ging acteren bij de gezelschappen Toneelgroep Centrum, Nieuwe Komedie en Persona.

In de jaren negentig ging De Geer naar de NCRV met het idee om een serieversie te maken van De misdaden van Vautrin. De verfilming kwam er niet, maar er werd op dat moment wel een presentator gezocht voor een nieuwe talkshow. Na een screentest werd hij aangenomen. Dit werd opgemerkt door Joop van den Ende, destijds nog programmamaker voor RTL. De Geer werd naar de zender gehaald en kreeg er zijn eigen talkshow Ursul, en later ook ‘t Is hier fantasties (1995 – 2001) en Voor niks gaat de zon op.

Daarnaast was hij actief als acteur in films als Spetters en Ademloos en had hij recentelijk nog een bijrol in Bon Bini Holland. De Geer was ook werkzaam als toneelregisseur en werkte mee aan producties als De Aanslag en de musical Grand Hotel.

R.I.P. Ursul de Geer 1946 – 2020VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter