Terminator 2: Judgment Day 3D heeft aanpassingen

Later deze maand gaat Terminator 2: Judgment Day 3D in première. De 3D re-release van de klassieker van regisseur James Cameron is in het kader van de 25e verjaardag van de film. Wat nu duidelijk is geworden is dat het hier niet alleen om een 3D conversie gaat, maar dat er ook aanpassingen met nieuwe computeranimaties gemaakt zijn in deze versie. Deze zijn overigens niet zo ingrijpend als die van George Lucas bij de originele Star Wars-films. De aanpassingen in Terminator 2: Judgment Day 3D zijn vooral om ‘foutjes’ weg te werken. In onderstaande video geeft Cameron een toelichting.

De meest opvallende aanpassing is die tijdens de achtervolgingsscène waarin de T-1000 (Robert Patrick) achter John Connor (Edward Furlong) aanzit. In een shot is te zien hoe de ruiten van de truck eruit springen, terwijl ze daarna gewoon weer in de truck zitten. Daarnaast is het gezicht van een stuntdubbel vervangen met die van Arnold Schwarzenegger.

Terminator 2: Judgment Day 3D heeft aanpassingen

Toen T2 in 1991 verscheen was het zijn tijd ver vooruit. De visuele effecten die werden gebruikt waren baanbrekend. Het budget bedroeg $102 miljoen en de film wist $520 miljoen op te halen aan de wereldwijde bioscoopkassa’s.

Het is tien jaar geleden dat Sarah Connor (Linda Hamilton) het doelwit was van een moordlustige Terminator-robot uit de toekomst. Haar zoon John (Edward Furlong) zal ooit de verzetsleider worden die het opneemt tegen supercomputer Skynet. Daarom zendt Skynet nu een nieuwe, nog dodelijkere Terminator (Robert Patrick) naar het heden om John te elimineren. Het verzet stuurt daarop een oudere Terminator (Arnold Schwarzenegger) naar het heden om John te beschermen. Dit leidt tot een gevecht tussen twee onoverwinnelijke moordmachines.

De Nederlandse release zou gepland staan voor 24 augustus.