Terugkeer Val Kilmer bevestigt als Iceman in Top Gun 2

Vorige week liet Tom Cruise nog via een eerste setfoto weten dat de opnames van Top Gun 2 eindelijk zijn begonnen. Nu laat The Wrap weten dat niemand minder dan Val Kilmer terug zal keren voor de sequel. Hij zal opnieuw de rol van Mavericks rivaal Tom ‘Iceman’ Kazansky spelen. In 2015 liet Kilmer al eens weten dat hem de rol was aangeboden en dat hij deze accepteerde zonder ook maar een script te hebben gelezen.

Joseph Kosinski, wie Cruise eerder regisseerde in Oblivion, zal Top Gun 2 regisseren. Het scenario is geschreven door Peter Craig, Justin Marks en Eric Warren Singer. Hoewel eerder gedacht werd dat de sequel de titel Top Gun: Maverick zou gaan dragen, is de film op dit moment zonder titel.

Er wordt al enige tijd gewerkt aan een vervolg op Tony Scott’s hitfilm uit 1986, met Tom Cruise die geïnteresseerd is in het opnieuw spelen van zijn rol als United States Naval Aviator Lieutenant Pete “Maverick” Mitchell. Producent Jerry Bruckheimer heeft eerder al aangegeven dat de film zal gaan over de opkomst van onbemande drones en piloten die tot het verleden behoren.

De originele Top Gun werd geregisseerd door Tony Scott en had tevens rollen voor Kelly McGillis, Anthony Edwards en Tom Skerritt. Het idee voor de film kwam uit California Magazine waarin een artikel stond met de naam Top Guns. Producent Don Simpson las het artikel, het inspireerde hem en Jerry Bruckheimer om Top Gun te maken. Jim Cash en Jack Epps Jr. werden aangetrokken om het scenario te schrijven. De film won een Academy Award voor Best Original Song voor “Take My Breath Away” van Berlin.

Paramount Pictures heeft de releasedatum van de Top Gun sequel geprikt op 12 juli 2019.