Tessa Thompson als Lady in Disney’s Lady And The Tramp

Variety meldt dat Tessa Thompson (WestworldSorry to Bother You, Men In Black) de rol van Lady zal gaan spelen in Disney‘s live-action remake Lady and the Tramp. Thompson voegt zich bij een cast die bestaat uit Justin Theroux (The Leftovers, The Spy Who Dumped Me) als Tramp, Ashley Jensen (The Lobster, Hysteria) als Jackie en Kiersey Clemons (Flatliners) als Darling.

Charlie Bean (The LEGO Ninjango Movie, Tron Uprising) zal de live-action/CG hybride film regisseren. De studio is momenteel nog bezig met de casting van een aantal hoofdrollen en bijrollen, maar de opnames gaan of later dit jaar of begin volgende jaar van start.

Dit project zal worden gemaakt voor en uitgebracht worden op de digitale streamingservice van Disney, die in 2019 wordt gelanceerd en vier tot zes films per jaar zal uitbrengen. Er zal ook content te vinden zijn van Disney-merken zoals Pixar, Marvel en Star Wars die exclusief op het platform debuteren. De beslissing om zo’n grootschalige remake op de service uit te brengen, geeft verder inzicht in de investering die Disney doet voor de lancering van zijn exclusieve digitale streaming-service.

Disney’s Lady and the Tramp werd voor het eerst uitgebracht in 1955. De film gaat over Lady, een verwende cockerspaniël behorend tot een welgestelde familie, en Tramp, een streetwise Bastaardhond. Nadat haar eigenaars een baby krijgen, bevindt Lady zich op straat om voor zichzelf te zorgen. Wanneer Lady in gevaar komt, wordt ze door Tramp gered en probeert haar te leren dat er meer in het leven is dan enkel de binnenkant van een huis.

Brigham Taylor produceert het project. Andrew Bujalksi schreef het scenario voor de remake.