The Andy Warhol Diaries vanaf 9 maart op Netflix

The Andy Warhol Diaries is een zesdelige documentaire op Netflix van uitvoerend producent Ryan Murphy en regisseur Andrew Rossi. De reeks volgt de kunstenaar Andy Warhol door de jaren heen, vanuit het perspectief van zijn eigen postuum gepubliceerde dagboeken. Bekijk de trailer hieronder. De eerste trailer toont een recreatie van de woorden van de artiest met behulp van een AI-versie van Warhols eigen stem.

The Andy Warhol Diaries op Netflix

The Andy Warhol Diaries vertelt het opmerkelijke leven van Andy Warhol vanuit de eigen postuum gepubliceerde dagboeken van de kunstenaar, beelden van het popart-icoon en interviews met degenen die hem kenden, van John Waters tot Rob Lowe.

De serie volgt Warhols reis tussen diverse mediums en tijdperken als kunstenaar – waarin hij zowel werd vereerd als verguisd. Warhol was niet alleen een artiest, maar ook een filmregisseur, uitgever, tv-producent, bandmanager, scenemaker en beroemdheid. Hoewel hij een meer dan levensgrote figuur was, was Warhol ook intens privé. De dagboeken zelf beslaan de periode van 1976-1989. Het Netflix-project belooft echter een uitgebreide blik, van Warhols jeugd in Pittsburgh tot zijn baanbrekende werk en zijn relaties met Jean-Michel Basquiat en anderen tot de aanslag op zijn leven in 1968.

The Andy Warhol Diaries is uitvoerend geproduceerd door Murphy, Josh Braun, Stanley Buchthal, Alexis Martin Woodall, Scott Robertson en Andrew Rossi. Het is geschreven en geregisseerd door Rossi, die in 2011 werd genomineerd voor een Emmy voor Page One: Inside the New York Times.

De zes afleveringen van The Andy Warhol Diaries worden op 9 maart door Netflix uitgebracht.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter