The CW gaat aan de slag met The 100 prequel

The CW heeft een The 100 prequel pilot besteld, waarbij showrunner Jason Rothenberg ingesteld om toezicht te houden op de nieuwe serie. Dit meldt The Hollywood Reporter. De aflevering wordt uitgezonden als een backdoor pilot in het zevende en laatste seizoen van The 100.

Het titelloze drama speelt zich 97 jaar af vóór de gebeurtenissen van The 100 en begint met het einde van de wereld en een nucleaire apocalyps die het grootste deel van de menselijke bevolking op aarde wegvaagt. Het volgt een groep overlevenden terwijl ze leren omgaan met een gevaarlijke wereld terwijl ze vechten om een ​​nieuwe en betere samenleving te creëren uit de as van wat eerder was. Rothenberg zal de pilot schrijven en deze uitvoerend produceren. Leslie Morgenstein en Gina Girolamo van Alloy Entertainment zullen ook dienen als uitvoerende producenten. De prequel-serie wordt geproduceerd door Warner Bros. TV en CBS TV Studios, de mede-eigenaren van The CW.

Het laatste seizoen van The 100 zal in 2020 debuteren. The 100 is gebaseerd op de boekenreeks van Kass Morgan. Producenten zijn Alloy Entertainment, Warner Bros Television en CBS Television Studios. The 100 heeft hoofdrollen voor Eliza TaylorPaige TurcoBob MorleyMarie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Richard Harmon, Isaiah Washington.