Dragon Tattoo krijgt reboot met The Girl in the Spider’s Web

The Girl in the Spider’s Web is een boek uit 2015 van de Zweedse schrijver David Lagercrantz en een vervolg op de Millennium-trilogie, een serie van schrijver Stieg Larsson. In 2011 zagen we een eerste boekverfilming uit de trilogie, te weten The Girl With The Dragon Tattoo. Ondanks dat de film goede kritieken en vijf Oscarnominaties kreeg, wist de film ‘slechts’ $232,6 miljoen op te halen aan de box office. Dit is een van de reden geweest waarom de rest van de titels uit de boekenserie geen Engelstalige verfilmingen kregen.

Nu lijkt Sony Pitures toch verder te willen gaan met de franchise. Maar op een andere manier dan verwacht. Sony wil de franchise resetten door The Girl Who Played With Fire en The Girl Who Kicked the Hornet niet te verfilmen, maar te beginnen met een verfilming van The Girl in the Spider’s Web. Dit boek verscheen dit jaar en is het vierde boek in de Millennium-reeks. Dit deel is niet geschreven door de in 2004 overleden Stieg Larsson, maar door David Lagercrantz. Het nieuwe boek is geschreven zonder de goedkeuring van Eva Gabrielsson, die drie decennia lang de partner van Stieg Larsson was.

Dragon Tattoo regisseur David Fincher zal niet terugkeren. Ook hoofdrolspelers Daniel Craig en Rooney Mara zullen niet van de partij zijn. Volgens TheWrap zou Alicia Vikander (The Man from U.N.C.L.E., Ex Machina) de opvolger zijn van Mara als het personage Lisbeth Salander. Mara liet zich eerder uit over een sequel:

“I don’t think it’s going to happen. I’m sad never to do it again, but it just doesn’t seem like it’s in the cards.”

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter