The Green Knight vanaf 21 augustus op Prime Video Nederland

De film The Green Knight heeft vandaag een releasedatum gekregen in Nederland. The Green Knight verschijnt exclusief op Amazon Prime Video. Vanaf 5 augustus kan je de film in de Nederlandse bioscoop kijken. Op 21 augustus zal de film al te streamen zijn op Prime Video.

The Green Knight is de aankomende middeleeuwse fantasiefilm van regisseur David Lowery. In de hoofdrollen zien we Academy Award-genomineerde acteur Dev Patel als Sir Gawain en Oscar-winnaar Alicia Vikander. Bekijk hieronder alvast een trailer.

The Green Knight op Prime Video Nederland

The Green Knight is een episch fantasie-avontuur gebaseerd op de tijdloze Arthur-legende. Het vertelt het verhaal van Sir Gawain (Dev Patel), de roekeloze en eigenzinnige neef van koning Arthur, die een gewaagde zoektocht aangaat om de gelijknamige Green Knight te confronteren. Gawain vecht met geesten, reuzen, dieven in een diepere reis om zijn karakter te definiëren en zijn waarde te bewijzen in de ogen van zijn familie en koninkrijk door de ultieme uitdager onder ogen te zien.

De film heeft hoofdrollen voor Dev Patel (Slumdog Millionaire, Lion), Alicia Vikander (Ex Machina, The Danish Girl), Joel Edgerton (The Great Gatsby, The King), Sarita Choudhury (Lady in the Water), Sean Harris (Mission: Impossible – Fallout), Kate Dickie (Game of Thrones), Barry Keoghan (Dunkirk, The Eternals) en Ralph Ineson (Game of Thrones).

De film is geregisseerd en geschreven door David Lowery (Ain’t Them Bodies Saints, The Old Man & the Gun) gebaseerd op het gedicht van Sir Gawain and the Green Knight. Het verhaal werd al twee keer eerder geadapteerd tot film door Stephen Weeks. In de eerste werd de hoofdrol gespeel door Nigel Green (Jason and the Argonauts) en de tweede door Sean Connery (From Russia With Love).VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter