Wanneer verschijnt The Knick seizoen 3?

Wanneer verschijnt The Knick seizoen 3? Helaas hebben we slecht nieuws voor fans van de serie. Het medische drama The Knick van Steven Soderbergh krijgt geen vervolg. Naast het feit dat het vrij lang duurde vooraleer er een mogelijk vervolg werd aangekondigd, namen we aan het einde van het tweede seizoen ook afscheid van de ster van de serie, namelijk Clive Owen. HBO miniseries en Cinemax programming president Kary Antholis zei in een statement:

“After a critically acclaimed two-season run of The Knick on Cinemax, we will not be going forward with additional episodes of the series. Despite our pride in and affection for the series as well as our respect for and gratitude toward Steven Soderbergh and his team, we have decided to return Cinemax to its original primetime series fare of high-octane action dramas, many of which will be internationally co-produced.”

Cinemax toonde eerder veel vertrouwen in de serie, daar ze een tweede seizoen bestelde voor het eerste seizoen in première ging. The Knick is afkomstig van bedenkers Jack Amiel en Michael Begler. Amiel vertelde eerder: “There are a lot of ways to move forward with the drama after Owen’s onscreen death.” Hij zei echter ook dat de finale van het tweede seizoen een goede finale zou zijn voor de gehele serie:

“The stories arched. Everybody started in one place and has finished in another, and I’m very satisfied with where the characters are right now. Each one has come to a conclusion; whether or not it’s a happy conclusion is irrelevant. They’ve come to a new place in their lives.”

The Knick seizoen 3

Het is het begin van de twintigste eeuw, en het Knickerbocker Hospital (bijnaam “The Knick’) in hartje New York kampt met geldproblemen en een grote uitstroom van rijke patiënten. De hoop is gevestigd op Dr. Thackery die, samen met de chirurgen, de zusters en het andere personeel worstelt om zichzelf en het ziekenhuis boven water te houden. The Knick biedt een fascinerend perspectief op een aantal belangrijke kwesties van het begin van de twintigste eeuw (waarvan de meeste tegenwoordig nog steeds relevant zijn), zoals rassenverhoudingen, klassenverschillen, snelle (en ongereguleerde) wijzigingen in farmaceutisch beleid, drugsverslaving en meer.

In seizoen 2 van de Emmy-award winnende dramaserie, geregisseerd door Oscar-winnaar Steven Soderbergh, wordt de geniale chirurg John Thackery opgenomen in het ziekenhuis voor zijn drugsverslaving. Het bestuur van het ziekenhuis besluit ondertussen om de locatie in de binnenstad te sluiten en naar een buitenwijk te verhuizen. Dr. Edwards (André Holland) probeert tijdens Thackery’s afwezigheid zijn functie te bemachtigen.

De hoofdrollen worden vertolkt door Clive OwenAndré Holland, Jeremy Bobb, Juliet Rylance, Eve Hewson, Michael Angarano.

The Knick is een Amerikaanse medische dramaserie. De reeks liep twee seizoenen en werd oorspronkelijk van 2014 tot 2015 uitgezonden op de Amerikaanse betaalzender Cinemax.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter