The Last Kingdom stopt na seizoen 5

Het verhaal van Uhtred van Bebbanburg loopt ten einde. The Last Kingdom werd vorig jaar door Netflix vernieuwd voor seizoen 5. Hoewel die vernieuwing goed nieuws was voor fans van de serie, is nu bekend geworden dat dit seizoen meteen het laatste zal zijn.

Deadline bevestigde gisterochtend dat de productie van de nieuwe reeks begonnen is, maar ook dat de serie voorbij is. Het historische drama werd oorspronkelijk geproduceerd door de BBC. Netflix nam de reeks uiteindelijk over in 2018, drie jaar nadat de serie voor het eerst op BBC in première ging.

Uitvoerend producent Nigel Marchant vertelde:

“With such a loyal fanbase, we’re excited to give viewers a chance to follow Uhtred on the next stage of his epic quest, where not everyone survives.” 

Acteur Alexander Dreymon zei:

“Playing Uhtred for 5 seasons has been a wonderful journey.”

The Last Kingdom is een serie van heldendaden en epische gevechten maar met een thematische diepte die politiek, religie, oorlogvoering, moed, liefde, loyaliteit en onze universele zoektocht naar identiteit omvat. Met een combinatie van echte historische figuren en gebeurtenissen met fictieve personages, is het een verhaal van hoe een volk hun kracht combineert onder één van de meest iconische koningen uit de geschiedenis om hun land voor zichzelf te heroveren en om een land op te bouwen die ze thuis kunnen noemen.

The Last Kingdom seizoen 5

Het is het jaar 872, veel van de Koninkrijken die wij nu kennen als Engeland zijn veroverd door de Noormannen, alleen Wessex is nog onafhankelijk onder leiding van Koning Alfred (David Dawson. De held Uhtred (Alexander Dreymon) leeft in deze turbulente wereld. Hij is geboren als de zoon van een Saksische edelman en gevangen genomen en groot gebracht door de Noormannen. Zijn loyaliteit wordt op de proef gesteld als hij wordt gedwongen om te kiezen voor zijn geboorteland of zijn opvoeders. Wat is hij; Saksisch of Noorman? Uhtred gaat op een missie om zijn geboorterecht te claimen, hiervoor moet hij een gevaarlijk pad bewandelen tussen beide partijen als hij een rol wil spelen in het ontstaan van een nieuwe natie en uiteindelijk zijn land te heroveren.

In seizoen 5 realiseert Uthred zich dat zijn lotsbestemming groter is dan Bebbanburg, die is verbonden aan de toekomst van Engeland zelf. Hij moet Aethelstan van King Edward, diens eerstgeboren zoon, opleiden tot een krijger, en de ambities van Uhtred zal groter blijven. Maar om zijn lot te relaiseren, moet hij zijn belangrijkste vijand het hoofd bieden en zijn grootste verlies lijden.

The Last Kingdom is een Britse televisieserie uit 2015, gebaseerd op The Saxon Stories, een reeks van vijf boeken van Bernard Cornwell. De serie werd uitgezonden door de BBC met Netflix in co-productie. Sinds april 2018 is de serie volledig door Netflix overgenomen.

De hoofdrollen worden gespeeld door Alexander Dreymon, Toby Regbo, David Dawson, Tobias Santelmann, Emily Cox, Adrian Bower, Thomas W. Gabrielsson, Joseph Millson, Simon Kunz, Harry McEntire, Helen Monks, Charlie Murphy, Rune Temte, Brian Vernel, Amy Wren, Matthew MacFadyen, Ian Hart, Tygo Gernandt.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter