The Lord Of The Rings-acteur Ian Holm op 88-jarige leeftijd overleden

Ian Holm, bekend van zijn rol als Bilbo Baggings in de films van The Lord of the Rings, is vandaag op 88-jarige leeftijd overleden. Het overlijden was het gevolg van de ziekte van Parkinson, waar Holm al geruime tijd aan leed. Zijn management vertelde aan The Guardian:

“It is with great sadness that the actor Sir Ian Holm CBE passed away this morning at the age of 88. He died peacefully in hospital, with his family and carer,” adding that his illness was Parkinson’s related. “Charming, kind and ferociously talented, we will miss him hugely.”

Ian Holm

Holm werd geboren in 1931 in het Britse Essex en was getrouwd met Sophie de Stempel. Hij begon al op jonge leeftijd met acteren. Zo speelde hij in verschillende theatervoorstellingen in het Verenigd Koninkrijk. Vanaf 1960 maakte hij deel uit van het theatergezelschap de Royal Shakespeare Company.

Holm was bij het grote publiek vooral bekend van de rol van Bilbo Baggins, die hij vertolkte in de succesvolle reeks The Lord of the Rings-films. Ook speelde hij in de iconische sf-film Alien uit 1979.

De acteur ontving in zijn carrière vele prijzen voor zijn werk. Zo won hij een BAFTA voor zijn rol in de film Chariots Of Fire (1981). Hij werd voor het spelen van deze rol ook genomineerd voor een Oscar.

R.I.P. Ian Holm 1931 – 2020

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter