The Matrix Resurrections vanaf 14 januari in de Nederlandse bioscoop

De datum van de bioscoop release van The Matrix Resurrections in Nederland is vrijdag 14 januari 2022, het moment dat de bioscopen weer open mogen. Dat heeft Warner Bros. Pictures laten weten. De film zou eigenlijk morgen in de bioscoop verschijnen, maar deze zijn nu gesloten vanwege de nieuwe lockdown.

Je kunt de trailer hieronder bekijken. The Matrix Resurrections, van grensverleggend filmmaker Lana Wachowski, is de langverwachte vierde film in een franchise die het scifi-genre voorgoed heeft veranderd. In deze nieuwe film keren Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss terug als hun beroemde personages Neo en Trinity.

The Matrix Resurrections in de Nederlandse bioscoop

The Matrix: Resurrections ziet de terugkeer van Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss en Jada Pinkett Smith, die hun iconische rollen als Neo, Trinity en Niobe opnieuw zullen spelen. De film bevat ook nieuwkomers Priyanka Chopra Jonas, Christina RicciNeil Patrick Harris, Jessica Henwick, Jonathan GroffToby Onwumere en Yahya Abdul-Mateen II, die de jonge Morpheus speelt.

De drie vorige films – The Matrix (1999), The Matrix Reloaded (2003) en The Matrix Revolutions (2003) – hebben meer dan $ 1,6 miljard verdiend aan de wereldwijde kassa en waren allemaal top-10 hits in hun respectieve jaren. The Matrix Revolutions was ook de eerste film ooit die gelijktijdig in elk groot land op hetzelfde uur over de hele wereld werd uitgebracht.

Lana Wachowski heeft de film geregisseerd naar een scenario van Wachowski, David Mitchell en Aleksander Hemon, dat gebaseerd is op de door de Wachowski’s gecreëerde personages. De film is geproduceerd door Grant Hill, James McTeigue en Lana Wachowski. De uitvoerende producenten zijn Garrett Grant, Terry Needham, Michael Salven, Jesse Ehrman en Bruce Berman.

The Matrix Resurrections is vanaf 14 januari 2022 in de Nederlandse bioscoop te zien, ook in IMAX.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter