The North Water vanaf 29 september op BBC First

Het historische drama The North Water gaat 29 september van start op BBC First. In de hoofdrollen zien we BAFTA-winnaar Jack O’Connell (Unbroken, Godless), Golden Globe-winnaar Colin Farrell (In Bruges, True Detective) en SAG Award-winnaar Stephen Graham (Line of Duty, Boardwalk Empire). Bekijk de trailer hieronder.

De nieuwe serie draait om de bemanning van een schip dat in 1859 in de Arctische zee begint aan een walvisexpeditie, waarbij de spanning erg hoog oploopt wanneer het vaartuig in het ijs vast komt te zitten en er ook nog eens een moord wordt gepleegd.

 

The North Water trailer

De serie speelt zich af in Hull, Engeland, en op de ijsschotsen van het Noordpoolgebied in de late jaren 1850. De reeks volgt het verhaal van Patrick Sumner (O’Connell), een ex-legerchirurg die zich aanmeldt als scheepsarts op een walvisjachtexpeditie naar het Noordpoolgebied. Maar de wreedheid van de elementen wordt geëvenaard door het geweld van zijn bemanningsleden, met name Henry Drax (Farrell), een harpoenier en duidelijk brute kracht. Als het ware doel van de expeditie duidelijk wordt, barst de confrontatie tussen de twee mannen los en worden ze meegenomen op een reis ver van vaste grond en ver voorbij de veilige ankerplaatsen van de beschaving.

Het meeslepende drama, gebaseerd op de veelgeprezen bestseller van Ian McGuire, is geadapteerd en geregisseerd door Andrew Haigh (45 Years, Looking).

De hoofdrollen worden gespeeld door Jack O’Connell, Colin FarrellStephen Graham, Tom Courtenay, Peter Mullan.

The North Water is vanaf 29 september te zien op BBC First.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter