The Passion of the Christ tijdens Pasen te bekijken op tv

In 2004 presenteerde filmmaker Mel Gibson het verhaal van Jezus in The Passion of the Christ, met Jim Caviezel in de hoofdrol als Jezus van Nazareth. Tijdens Pasen kun je de omstreden film The Passion of the Christ kijken op de tv bij Veronica. Je kunt The Passion of the Christ ook streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Niemand had verwacht dat The Passion of the Christ het zo goed zou doen aan de box office. Toch raakte Gibsons weergave van de laatste twaalf uur van Christus’ leven een snaar bij het publiek over de hele wereld. In het verleden had de schrijver van de film Randall Wallace (Braveheart), ook laten doorschemeren dat The Passion of the Christ 2 in de maak is, waarin hij het project beschrijft als de “Mount Everest of Movies”. In The Passion of the Christ: Resurrection gaan we naar verluidt kijken naar de drie dagen tussen zijn dood en wederopstanding.

The Passion of the Christ kijken

The Passion of The Christ uit 2004 wist $612 miljoen wereldwijd op te brengen. De film werd genomineerd voor drie Academy Awards in 2005 en is de best scorende niet-Engelstalige film uit de geschiedenis. Het is wereldwijd de op vijf na grootste film met een R-rating.

Na afloop van het Laatste Avondmaal met de twaalf apostelen, gaat Jezus naar de olijfberg om te bidden tot God en de verleidingen van Satan te weerstaan. Zijn discipel Judas heeft hem echter verraden en hem uitgeleverd aan de Farizeeërs. Jezus wordt gearresteerd, teruggebracht naar Jeruzalem en beschuldigd van heiligschennis. Hij moet verschijnen voor de Romeinse heerser Pontius Pilatus die hem tevergeefs doorstuurt naar koning Herodes. Hierop laat Pilatus de bevolking beslissen wie de dood verdient: Jezus of de crimineel Barabbas. Het volk schreeuwt om de vrijlating van Barabbas. Pilates wast zijn handen in onschuld en laat Jezus geselen want hij ziet geen andere keuze om de Farizeeërs tevreden te houden dan Jezus te laten kruizen.

The Passion of The Christ heeft hoofdrollen voor Caviezel, Monica Belluci als Maria Magdalene, Maia Morgenstern als the Virgin Mary. Gibson schreef, regisseerde en produceerde de film.

The Passion of the Christ is 17 april 2022 om 20:00 uur te zien op de televisiezender Veronica.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter