The Plot Against America is vanaf 17 maart op Ziggo

De miniserie The Plot Against America speelt zich af in een alternatieve tijdlijn, waarin Amerika in de jaren veertig in de ban raakt van het heviger wordende fascisme. The Plot Against America is vanaf 17 maart te zien bij Ziggo. Bekijk hieronder alvast de trailer.

The Plot Against America op Ziggo

The Plot Against America is een zesdelige miniserie, gebaseerd op de roman van Philip Roth. Het gaat over een alternatieve Amerikaanse geschiedenis, verteld door de ogen van een joods gezin uit de arbeidersklasse in New Jersey, terwijl ze de politieke opkomst zien van Charles Lindbergh, een vlieger-held en xenofobe populist die president wordt en de natie verandert in fascisme.

In 1940 wordt Charles A. Lindbergh, een heldhaftige vliegenier en hondsdolle isolationist, tot president verkozen in plaats van Franklin D. Roosevelt. Kort daarna onderhandelt hij met Adolf Hitler wat uitmondt in een goede verstandhouding. Ondertussen begint de nieuwe regering aan een programma van antisemitisme. Voor een jongen die opgroeit in Newark is de verkiezing van Lindbergh de eerste in een reeks tegenslagen die zijn kleine, veilige gedeelte van Amerika dreigt te vernietigen en daarmee zijn moeder, zijn vader en zijn oudere broer.

De serie heeft hoofdrollen voor Golden Globe-winnaar Winona Ryder (Stranger Things) als Evelyn Finkel, Golden Globe-genomineerde John Turturro (The Night Of) als Rabbi Lionel Bengelsdorf en Emmy-genomineerde Zoe Kazan (The Ballad of Buster Scruggs, Olive Kitteridge) als Elizabeth ‘Bess’ Levin. Er zijn ook rollen voor Morgan Spector (Homeland) als Herman Levin, Anthony Boyle (Harry Potter and the Cursed Child) als Alvin Levin, Azhy Robertson (Juliet, Naked) als Philip Levin en nieuwkomer Caleb Malis als Sandy Levin.

De serie komt van David Simon en Ed Burns, het duo achter The Wire en Generation Kill.

The Plot Against America is vanaf 17 maart wekelijks te zien bij Ziggo.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter