The Reports on Sarah and Saleem vanaf 6 september in de filmtheaters

MOOOV Film Distribution heeft de trailer vrijgegeven voor The Reports on Sarah and Saleem. Deze kun je hieronder bekijken.

Een paar keer per week, als Sarah haar café heeft gesloten en Saleem zijn bestellingen heeft bezorgd, hebben de twee geliefden stiekem seks op de achterbank van zijn bestelbusje. Maar Saleem is getrouwd met de zwangere Bisan en Sarah met militair David en ze zetten beiden hun huiselijk geluk op het spel. Het feit dat zij Joods is en hij Palestijns, maakt de affaire nog gewaagder. In het verdeelde Jeruzalem is zoiets geen privézaak. Als Sarah en Saleem worden betrapt, duurt het niet lang voordat Saleem van twee kanten de veiligheidsdiensten op zijn nek krijgt. Een simpel geval van overspel verandert in een spionagezaak, die een extra politieke dimensie krijgt door het feit dat Sarahs echtgenoot een hoge functie in het Israëlische leger bekleedt.

Dat verlammende toezicht op het persoonlijke leven – in de vorm van staatssurveillance én sociale controle – aan beide zijden van de muur die Israël en Palestina scheidt, werd door regisseur Muayad Alayan ook al in enkele korte films en de speelfilm Love, Theft and Other Entanglements (2015) aan de orde gesteld. Zijn broer Rami, met wie hij steevast samenwerkt, schreef voor hun tweede speelfilm het pakkende scenario, dat de kijker een wereld in trekt waar het bijna onmogelijk lijkt niet verstrikt te raken in de politiek. Het rustige camerawerk en de ingetogen muziekscore benadrukken de indrukwekkende en naturalistische acteerprestaties.

De hoofdrollen worden gespeeld door Maisa Abd Elhadi, Mohammad Eid, Adeeb Safadi, Kamel El Basha. The Reports on Sarah and Saleem is vanaf 6 september 2018 te zien.