The Sandman-actrice Jenna Coleman naar Heroes Dutch Comic Con 2022

De organisatie van Heroes Dutch Comic Con heeft opnieuw een populaire naam toegevoegd aan haar special guest line-up! De Britse actrice Jenna Coleman, bekend van Netflix hit The Sandman en sci-fi serie Doctor Who, is te gast tijdens de wintereditie op 19 en 20 november 2022 in de Jaarbeurs Utrecht. Eerder werd Fantasic Beasts-acteur Dan Fogler als special guest aangekondigd voor het evenement.

Over drie maanden opent de grootste comic con van Nederland weer haar deuren in Jaarbeurs Utrecht. Twee dagen lang kunnen bezoekers hun hart ophalen voor alles dat te maken heeft met comics, cosplay, gaming en meer. Traditiegetrouw zijn er diverse acteurs en entertainers te gast. Kijk voor meer informatie op de site van Heroes Dutch Comic Con.

Jenna Coleman

 

Jenna Coleman op Dutch Comic Con

Jenna Coleman is momenteel te zien in de Netflix hitserie The Sandman (2022), waarin zij de rol vertolkt van Johanna Constantine. De serie, die gebaseerd is op de populaire gelijknamige DC Comics-reeks, was meerdere weken de best bekeken serie op de streamingdienst. Ook was Coleman geruime tijd te zien in de razend populaire BBC-televisieserie Doctor Who (2012-2017). In meer dan 40 afleveringen was Jenna te zien als sidekick Clara Oswald, naast acteurs Matt Smith en Peter Capaldi. In het negende seizoen nam ze afscheid van de serie.

Kort daarna ging Coleman aan de slag in de Britse historische dramaserie Victoria (2016-2019) in de hoofdrol als Koningin Victoria. De serie ontving twee nominaties voor een Primetime Emmy Award. Sindsdien heeft Jenna diverse rollen op zich genomen. Zo was zij te zien in de miniseries The Cry (2018) en The Serpent (2021).

Haar carrière startte met een rol in de soapserie Emmerdale, een fictief dorp in de Yorkshire Dales. Jenna werd al snel geliefd bij de fans. Het leverde haar een nominatie op voor ‘Meest Populaire Nieuwkomer’ bij de National Television Awards in 2007. Daarna volgden diverse rollen in succesvolle BBC producties, zoals Waterloo Road (2009), Room at the Top (2012) en de mini-serie Titanic (2011). Ook was de actrice kort te zien in Captain America: The First Avenger (2011).

Bezoekers krijgen de mogelijkheid om Jenna Coleman haar handtekening te bemachtigen, met haar op de foto te gaan en brandende vragen te stellen tijdens de Q&A op het hoofdpodium van het evenement.

Heroes Dutch Comic Con

Op 19 en 20 november 2022 staat de Jaarbeurs Utrecht weer volledig in teken van films, series, cosplay, comics, games en entertainment tijdens de grootste Comic Con van Nederland waar 40.000 bezoekers hun hart op kunnen halen met alles wat er te beleven is.

Altijd al wereldberoemde acteurs en comic artists willen ontmoeten of ben je fan van series, films, esports of cosplay? Want of je nou die fanatieke boardgamer bent of liever shopt naar geeky merchandise… Heroes Dutch Comic Con heeft het allemaal, én meer! Bereid je voor op een weekend vol vermaak, bijzondere ontmoetingen, deel jouw passies met andere of maak nieuwe vrienden.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter