The Simpsons stoppen met witte stemmen bij gekleurde personages

Gekleurde personages in de animatieserie The Simpsons zullen niet langer worden ingesproken door witte acteurs. Dat hebben de producenten van de serie laten weten. De aanpassing werd bekendgemaakt in een korte verklaring van Fox Studios.

“Moving forward, ‘The Simpsons’ will no longer have white actors voice non-white characters,” aldus de makers van de show in een verklaring, meldt de bron.

Waarschijnlijk gaat het om personages die zijn ingesproken door acteur Hank Azaria. Hij sprak de stemmen in van de zwarte agent Lou, de Mexicaanse Bumblebee Man en Apu Nahasapeemapetilon, een kruidenier van Indiase afkomst. Afgelopen januari heeft Azaria aangekondigd dat hij stopt met het vertolken van Apu. Hij deed dat in overleg met Fox.

De serie is bedacht door Matt Groening (Futurama, Disenchantment) en is al 30 jaar te zien op televisie. The Simpsons debuteerde in 1989 met een witte cast die de Simpson-familie en de gevarieerde inwoners van Springfield vertolkten. De stemcast bestaat uit Dan Castellaneta als Homer Simpson, Julie Kavner als zijn vrouw Marge, Nancy Cartwright als Bart en Yeardley Smith als Lisa.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter