Acteur Christopher Plummer overleden

Christopher Plummer, een van de hoofdrolspelers uit de musicalfilm The Sound of Music, is op 91-jarige leeftijd overleden. De Canadese acteur vertolkte in die film de rol van kapitein Von Trapp, de tegenspeler van hoofdrolspeelster Julie Andrews. Waaraan Plummer is overleden, is niet bekendgemaakt.

Manager Lou Pitt liet aan Variety weten:

“Chris was an extraordinary man who deeply loved and respected his profession with great old fashion manners, self deprecating humor and the music of words. He was a national treasure who deeply relished his Canadian roots. Through his art and humanity, he touched all of our hearts and his legendary life will endure for all generations to come. He will forever be with us.”

Christopher Plummer overleden

Plummer was een veelzijdig acteur die zowel op film en televisie als op het toneel te zien was. Hij maakte zijn debuut op Broadway in 1954 en was daarna te zien in vele hoofdrollen, zoals Cyrano de Bergerac en de Shakespeare-stukken Macbeth en King Lear.

Plummer was in de afgelopen 75 jaar te zien in meer dan honderd films. Hij was voor het eerst in 1958 te zien in de film Stage Struck. Hij is het meest bekend van zijn rol als kapitein John Von Trapp in The Sound of Music uit 1965. Daarnaast speelde Plummer rollen in films als The Insider, 12 Monkeys, Star Trek VI: The Undiscovered Country en A Beautiful Mind. Ook won hij een Oscar voor de film Beginners uit 2010.

Ook op latere leeftijd was Plummer nog zeer actief op het witte doek. Hij vertolkte rollen in onder meer National Treasure, Inside Man, Syriana, Alexander, The New World en Knives OutIn 2017 was hij nog genomineerd voor een Oscar voor zijn rol in de film All The Money In The World.

R.I.P. Christopher Plummer 1929 – 2021VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter