Recensie | The Suicide Squad

Het in 2016 verschenen Suicide Squad viel voor veel fans tegen, maar dankzij James Gunn kreeg dit gelijknamige schurkenteam een nieuwe kans. Deze eigenzinnige regisseur (van o.a. Guardians of the Galaxy) maakte namelijk The Suicide Squad, dat vanaf 5 augustus in de Nederlandse bioscoop te zien is. Lees hier alvast de recensie van Marlijn.

Titel: The Suicide Squad
Regisseur: James Gunn
Scenarist: James Gunn
Cast: Margot Robbie, Viola Davis, Idris Elba, Joel Kinnaman, John Cena, Jai Courtney
Genre: Actie
Speelduur: 132 minuten

Recensie The Suicide Squad

Meestal schrijf ik recensies over drama’s en waargebeurde verhalen maar dit keer mocht ik The Suicide Squad bekijken en beoordelen. Als voorbereiding besloot ik de vorige Suicide Squad uit 2016 te bekijken. Hierin zag ik dat een aantal super schurken op een speciale missie werden gestuurd in ruil voor strafvermindering. Ze kregen ieder een micro-bomimplantaat in de nek geplaatst om ervoor te zorgen dat ze niet zouden deserteren. De super schurken hebben ieder hun eigen krachten en kunnen zo met een speciale eenheid onder leiding van officier Rick Flag (en Amanda Waller) helpen gevaar te bestrijden en zo de wereld van de ondergang proberen te redden.

In The Suicide Squad wordt er wederom een beroep gedaan op de schurken en mogen ze Belle Reve (gevangenis met het hoogste sterftecijfer in de VS) verlaten als ze meewerken met de geheime/dubieuze Task Force X. Dit keer moeten de super schurken alles vernietigen wat met ‘Project Starfish’ te maken heeft.

The Suicide Squad review 2

Er worden bij aanvang meteen volop nieuwe personages geïntroduceerd waaronder Bloodsport, (gespeeld door Idris Elba) Peacemaker, (gespeeld door John Cena) Ratcatcher 2, Polka-Dot Man, King Shark, Weasel en vele anderen. Natuurlijk ontbreekt ook de enige echte Harley Quinn (gespeeld door Margot Robbie) niet in dit verhaal.

De film begint in de gevangenis waar Amanda Waller (gespeeld door Viola Davis) alles uit de kast haalt om de bad guys mee te laten werken. In de vorige film zagen we al dat ze nergens voor terug deinst en nu doet ze er zelfs nog een schepje bovenop. De bonte verzameling slechteriken worden zwaar bewapent op Corto Maltese gedropt, een afgelegen eiland waar het wemelt van de vijanden. Corto Maltese gaat gebukt onder het “Luna Regime” die sinds kort de macht in het land hebben overgenomen. Ze hebben een coupe gepleegd, de Herrera familie afgeslacht en willen gewetenloos hun geheime wapen bemachtigen om de wereld te laten zien dat zij het machtigste wapen ter wereld in handen hebben.

The Suicide Squad moet koste wat het kost voorkomen dat de militaire leiders naar de basis / gevangenis Jotunheim gaan waar jarenlang geheime experimenten hebben plaatsgevonden voor Project Starfish. Want als ze dat geheime wapen in handen krijgen is het einde nabij.  De missie van The Suicide Squad begint op het moment dat ze op het strand van Corto Maltese aankomen want je waant je meteen in een oorlogsfilm met veel explosies en gave special effects. De toon wordt dus meteen gezet in de openingsscène en tijdens de rest van de film gaat het zo bijna non-stop door. Dit maakt het zeer vermakelijk en zit er geen enkel saai moment in.

De personages moeten onderling samen zien te werken om hun missie tot een goed einde te brengen. Dit is behoorlijk lastig voor de meeste personages en dat levert een hoop actie scenes en onderlinge strijd op. Zal het hen uiteindelijk lukken om de wereld te redden van Starro the Conqueror? Met name Harley Quinn, Bloodsport en Polka-Dot Man maakten indruk op mij net als technisch hoogstandje King Shark (met de stem van niemand minder dan Sylvester Stallone). Ook de humor en de emotionele bijdrage van “millenial” Ratcatcher 2 was leuk en afwisselend om naar te kijken.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik eerst een beetje sceptisch was na het zien van de vorige Suicide Squad uit 2016. Het was een gave film met toffe personages maar qua verhaallijn vond ik het aan de magere kant. Maar… na het zien van The Suicide Squad kan ik niets anders doen dan een goede recensie schrijven. Zelfs als je geen fan bent van de DC Comics valt er genoeg te beleven. Het verhaal is geweldig verzonnen (met de nodige plot twists), de personages zijn goed uitgewerkt, het acteerwerk is top, er zitten meesterlijke actiescènes in met oogverblindende special effects én er komen voldoende emotionele en humoristisch momenten in voor. Kortom…in The Suicide Squad zit voor ieder wat wils en je kan je opmaken voor “A Rough Ride” en bovenal 132 minuten entertainment ten volle!

★★★★☆

Marlijn


VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter