The Walking Dead seizoen 11 officieel bevestigd

Showrunner Angela Kang heeft officieel bevestigd dat The Walking Dead seizoen 11 volgend jaar zal verschijnen op AMC. Seizoen 10 gaat vanavond in première. Bovendien werd bevestigd dat Lauren Cohan in de serie terugkeert als Maggie in seizoen 11! Cohan verliet eerder de serie, maar liet de deur open voor een terugkeer. Na de annulering van de serie Whiskey Cavalier leek haar terugkeer onvermijdelijk.

The Walking Dead is een verhaal dat 10 jaar geleden begon met een man die zijn familie probeerde te vinden. Dat gezin groeide en geleidelijk kregen gemeenschappen gestalte. Ze vochten en overleefden, bloeiden en er ontstond een nieuwe generatie.

Het is nu lente, een paar maanden na het einde van seizoen 9, toen onze groep overlevenden het aandurfde om naar Whisperer-gebied te trekken tijdens de strenge winter. De verzamelde gemeenschappen hebben nog steeds te maken met de na-effecten van Alpha’s gruwelijke machtsvertoning, terwijl ze zich organiseren in een militie-achtige strijdkracht en zich voorbereiden op een onvermijdelijke strijd.

Maar de Whisperers vormen een bedreiging die ze nog nooit hebben meegemaakt. Gesteund door een enorme horde van doden is het schijnbaar een gevecht dat ze niet kunnen winnen. De angst die het veroorzaakt zal de gemeenschappen besmetten en aanleiding geven tot paranoia, propaganda, geheime agenda’s en gevechten die hen als individuen en als samenleving zullen testen.

The Walking Dead is gebaseerd op de comic boek-serie geschreven door Robert Kirkman en uitgegeven door Image Comics. The Walking Dead vertelt het verhaal van de maanden en jaren die volgen op een zombie-apocalyps, en volgt een groep overlevenden, geleid door politie-officier Rick Grimes, die op reis gaat op zoek naar een veilig thuis.

De serie heeft rollen voor Norman Reedus, Danai Gurira, Melissa McBride, Josh McDermitt, Christian Serratos, Seth Gilliam, Ross MarquandKhary Payton, Jeffrey Dean Morgan, Ryan HurstSamantha MortonCallan McAuliffeAvi NashEleanor MatsuuraCooper AndrewsNadia HilkerCailey Fleming, Cassady McClincyLauren Ridloff, Thora Birch en Kevin Carol.