The World’s End alsnog in de Nederlandse bioscopen

Eind augustus werd er een petitie gestart om The World’s End, het laatste deel van de Three Flavoured Cornetto Trilogy, toch naar de bioscopen te krijgen. Universal Pictures had namelijk besloten om de film niet in Nederland uit te brengen. Nu verscheen onderstaand bericht van acteur Simon Pegg op Twitter.

The World's End

 

Universal heeft vervolgens laten weten dat de film alsnog naar de Nederlandse bioscopen komt. Er is niets bekend over de reden waarom Universal dit besloten heeft. Maar The World’s End zal vanaf 14 november 2013 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Na twintig jaar houden vijf jeugdvrienden een reünie. De 40-jarige Gary sleept zijn vrienden mee naar hun geboorteplaats en is vastbesloten om de kroegentocht naar de lokale pub, ‘The World’s End’, opnieuw uit te voeren. Terwijl ze proberen het verleden te doen herleven, beseffen ze dat de echte uitdaging in de toekomst ligt. En niet enkel voor hen, maar voor de gehele mensheid. Het blijkt dat de pub bereiken wel het laatste is waar ze zich zorgen over hoeven te maken.

De film wordt geregisseerd door Edgar Wright. Het scenario is geschreven door Simon Pegg en Edgar Wright. De hoofdrollen worden gespeeld door Simon Pegg, Nick Frost, Martin Freeman, Paddy Considine, Eddie Marsan, Rosamund PikePierce BrosnanBill Nighy.

Vanaf 14 november 2013 in de Nederlandse bioscopen.