This Is a Robbery: The World’s Biggest Art Heist op Netflix

500 miljoen dollar aan ontbrekende kunst. Een beloning van 10 miljoen dollar voor degene die het vindt. Het is jouw beurt om het mysterie op te lossen. 30 jaar geleden stalen twee dieven schaamteloos voor miljoenen dollars aan kunst uit het Isabella Stewart Gardner Museum in Boston. Waar de kunst nu is, blijft een raadsel.

In 1990 weten twee mannen verkleed als agenten een museum in Boston binnen te komen en miljoenen aan kunst te stelen. Ontdek alles over deze beruchte kunstroof. Bekijk hieronder de trailer voor de Netflix documentaire This Is a Robbery: The World’s Biggest Art Heist.

This Is a Robbery: The World’s Biggest Art Heist

Op 18 maart 1990 werd in het Isabella Stewart Gardner Museum in Boston de grootste kunstroof ooit gepleegd. Op die dag kwamen er twee mannen, verkleed als agent, langs bij het museum. Zij vertelden de bewaking dat ze een oproep hadden gekregen. Eenmaal binnen hielden ze de bewakers onder schot en bonden hen vast. Zo hadden ze de tijd om dertien ontzettend kostbare schilderijen te stelen. Helaas voor kunstliefhebbers zijn zowel de daders als de schilderijen nooit meer teruggevonden. Deze diefstal wordt gezien als de grootste kunstroof aller tijden, omdat de totale waarden van het gestolen goed 500 miljoen dollar is. Nog nooit was er voor zo’n groot bedrag uit een museum kunst gestolen.

This is a Robbery: The World’s Biggest Art Heist is vanaf 7 april 2021 te zien op Netflix.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter