ThrillFlix | De streamingdienst voor alternatieve films

Regisseur Johan Vandewoestijne is samen met twee anderen bezig om ThrillFlix op te zetten. Dit gaat een videoplatform worden voor de wat meer obscure titels.

Ondanks het feit dat er alsmaar streamingdiensten bij komen zijn de wat meer alternatieve films nog steeds een beetje ondervertegenwoordigd. Je hebt in Nederland weliswaar enkele arthouse (PiclCinetree) en horror (Horrify, Fear Unlimited) services, maar er zijn nog steeds vele titels die daar buiten vallen.

Daarnaast krijgen veel onafhankelijke films weinig kansen meer in het reguliere bioscoopcircuit en hebben de makers niet het budget om grootste reclamecampagnes op te zetten. Ook is de DVD-markt niet meer wat het geweest is, waardoor deze low-budget filmmakers als het ware in het nauw gedreven worden.

De Belgische regisseur Johan Vandewoestijne, acteur Anton Zwijsen en cameraman Luc de Buck willen daar wat aan doen. Zij werken momenteel namelijk aan ThrillFlix, een streamingdienst waarop duizenden alternatieve films komen te staan:

“Zeer veel klassiekers met onder andere de fameuze B-films uit de jaren 50 en 60. Om maar te zeggen dat alle commerciële genres zoals comedy, western, politiefilm, thriller, horror en sciencefiction aan bod komen, zowel oud als nieuw. We beschikken over duizenden films in originele versie.”

Aldus Vandewoestijne. Er gaat onder andere samengewerkt worden met Zeno Pictures, Film Chest en SGL entertainment. Tevens komen er eigen producties van de drie oprichters op de dienst te staan.

De service zal niet alleen in de gehele Benelux beschikbaar zijn, maar ook in Scandinavië en zelfs het gehele Afrikaanse continent. Ook blijken enkele Duitstalige en Franstalige gebieden in Europa toegang te krijgen tot de dienst. Een abonnement gaat 6,99 kosten en je krijgt 1 week om de dienst gratis uit te proberen. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor de mailinglijst.

Bekijk hieronder ook een interview dat wij met Johan Vandewoestijne hadden tijdens het BUT Film Festival in Breda.