Tim Allen keert terug in The Santa Clause serie op Disney Plus

Disney Plus heeft officieel aangekondigd dat Golden Globe-winnaar Tim Allen (Home Improvement) heeft getekend om zijn iconische rol als Scott Calvin opnieuw te spelen in een originele The Santa Clause serie, gebaseerd op de klassieke kersttrilogie. De productie zal naar verwachting in maart van start gaan in Los Angeles.

De serie zal Scott Calvin volgen terwijl hij probeert de juiste persoon te vinden om de mantel van de Kerstman op zich te nemen. Fans zagen Allen’s Scott voor het laatst in de film uit 2006 met de titel The Santa Clause 3: The Escape Clause, waar Jack Frost (Martin Short) hem misleidt om zijn positie als Santa Clause op te geven.

The Santa Clause serie

In de Disney Plus serie staat Scott Calvin op de rand van zijn 65e verjaardag en realiseert hij zich dat hij niet voor altijd de kerstman kan zijn. Hij begint de controle te verliezen in zijn taken als Kerstman, en nog belangrijker, hij heeft een gezin dat zou kunnen profiteren van een leven in de normale wereld, vooral zijn twee kinderen die op de Pool zijn opgegroeid. Met veel elfen, kinderen en familie om te behagen, gaat Scott op zoek naar een geschikte vervangende kerstman terwijl hij zijn gezin voorbereidt op een nieuw avontuur in een leven ten zuiden van de pool.

Het is afkomstig van uitvoerend producent en showrunner Jack Burditt, die bekend staat om zijn werk in hitshows zoals 30 Rock, Modern Family en Frasier. Naast de hoofdrol, zal de Toy Story-acteur ook uitvoerend produceren.

The Santa Claus serie is een productie van 20th Television. Uitvoerende producenten zijn Kevin Hench, Richard Baker en Rick Messina.

De kersttrilogie begon met de film uit 1994 waarin Scott Calvin de gevolmachtigde van de Kerstman was, compleet met een uitdijende taille, roze wangen en sneeuwwitte snorharen. Hij hernam de rol in twee sequels, The Santa Clause 2 uit 2002 en The Santa Clause 3: The Escape Clause uit 2006. De franchise was een kassucces met een gecombineerde wereldwijde bruto van meer dan $ 470 miljoen.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter