Tim Burton ontwikkelt live-action The Addams Family serie

Terwijl de familie zich voorbereidt op een geanimeerde terugkeer in 2021, maakt The Addams Family zich klaar om weer op het kleine scherm te verschijnen. Tim Burton (Edward Scissorhands) helpt bij het ontwikkelen van een nieuwe live-action The Addams Family serie. Dit meldt Deadline.

The Addams Family serie

De serie, die zal worden geschreven en uitgevoerd door Smallville-alumni Alfred Gough en Miles Millar, zou naar verluidt het gezin naar de moderne tijd brengen en zich concentreren op de jonge Wednesday Addams en haar kijk op de wereld van 2020. Naast het schrijven en showrunnen zullen Gough en Millar het project samen met Burton produceren. Laatstgenoemde is momenteel in onderhandeling om de serie te produceren en mogelijk alle afleveringen te regisseren. MGM TV, die de rechten op de franchise bezit, zal produceren.

Burton die zich voegt bij de serie lijkt een match made in heaven, waarbij de Oscar genomineerde schrijver/regisseur in de loop der jaren lof heeft gekregen voor zijn duistere sfeer in zijn werk, waaronder in Beetlejuice, Edward Scissorhands en Dark Shadows. Burton was zelfs op een gegeven moment bezig met het ontwikkelen van zijn eigen verfilming in de vroege jaren 2010 in de vorm van een stop-motion project.

The Addams Family is een satirische inversie van het ideale Amerikaanse gezin; een excentrieke, rijke clan die van het macabere geniet en zich niet bewust is dat mensen ze bizar of beangstigend vinden. Oorspronkelijk verschenen ze als 150 cartoons van één paneel door Addams, waarvan ongeveer de helft oorspronkelijk in The New Yorker werd gepubliceerd tussen het debuut in 1938 en de dood van Addams in 1988. Sindsdien zijn ze geadapteerd in andere media, waaronder de bekende televisieseries, een reeks live-actiefilms en een Broadway-musical. Daarnaast keerde de familie recentelijk terug in de gelijknamige animatiefilm, waarop binnenkort een vervolg komt.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter