Tim Curry terug voor FOX’s The Rocky Horror Picture Show

Emmy Award winnaar Tim Curry zal terugkeren naar de wereld welke hij bekend heeft gemaakt in FOX‘s The Rocky Horror Picture Show tv-remake. De originele Dr. Frank-N-Furter stapt nu in de huid van de Criminologist Narrator (gespeeld door Charles Gray in de originele film). De nieuwe versie wordt gemaakt ter gelegenheid van het 40 jarige bestaan. Curry voegt zich bij een cast die bestaat uit Laverne Cox, Victoria Justice, Ryan McCartan, Adam Lambert, Reeve Carney en Staz Nair.

In 1975 werd de musical film The Rocky Horror Picture Show uitgebracht, met in de hoofdrol Curry als transseksuele, buitenaardse onderzoeker Dr. Frank-N-Furter. De film is wereldwijd bekend en werd door de jaren heen geadapteerd als toneelstuk en musical. Curry zei:

“I am very happy and excited to be a part of this new event.” 

Tim Curry in The Rocky Horror Picture Show

In The Rocky Horror Picture Show strand het net getrouwde stel Brad en Janet met autoproblemen in een afgelegen gebied. Ze komen bij het bizarre optrekje van Dr. Frank-N-Furter terecht, een transseksuele, buitenaardse geobsedeerde onderzoeker. Deze houdt op dat moment zijn jaarlijkse Transsylvaanse onderzoeksbijeenkomst om de geboorte van Rocky Horror te vieren, een goed uitziende mannelijke creatie die aan alle wensen van Frank-N-Furter moet voldoen.

De originele The Rocky Horror Picture Show is een film van Jim Sharman met in de hoofdrollen Tim Curry, Barry Bostwick en Susan Sarandon. Het is een musical-horror-komedie en een parodie op de B-films uit de jaren 1940-1970. Het scenario van de film is gebaseerd op de The Rocky Horror Show, geschreven door Richard O’Brien. Na de premiere in de bioscopen in 1975 deed de film aanvankelijk niets en werd teruggetrokken uit de meeste bioscopen. In 1976 liet Fox de film draaien in middernachtvoorstellingen. Dit was een groot succes en heeft de film een cultstatus gekregen.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter