Timothée Chalamet als King Henry V op The King poster

Acteur Timothée Chalamet heeft de officiële poster gedeeld voor The King, de aankomende verfilming met Chalamet als King Henry V. Je kunt de poster hieronder bekijken!

The King poster

Het betreft een nieuwe film van de Australische topregisseur David Michod (The Rover, Animal Kingdom). De film is gebaseerd op William Shakespeare‘s Henry IV Part 1, Henry Part 2, en Henry V. The King is een moderne Shakespeare-bewerking van het schrijversduo Michod en Joel Edgerton, die samen aan Animal Kingdom hebben gewerkt. Het zal het verhaal volgen van Hal, een eigenzinnige prins, die op de Engelse troon komt te zitten na de dood van zijn vader, en moet navigeren door de slangenkuil van het paleis, en oorlog en chaos erft.

De cast bestaat uit Timothée Chalamet (Lady Bird, Dune) als King Henry V, Joel Edgerton (The Great Gatsby) als Falstaff, Robert Pattinson (Good Time, The Batman) als The Dauphin, Ben Mendelsohn (Captain Marvel) als King Henry IV, Sean Harris (Mission: Impossible Rogue Nation) als Michael Williams, Lily-Rose Depp (Yoga Hosers) als Catherine, Tom Glynn-Carney (Dunkirk) als Henry Percy, Thomasin McKenzie (Leave No Trace) als Phillippa en Dean-Charles Chapman (Game of Thrones) als Thomas.

The King wordt geproduceerd door Michod, Edgerton, Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Brad Pitt en Liz Watts. Het is een productie van Netflix en Plan B Entertainment samen met Blue-Tongue Films en Porchlight Films.

Henry V was een van de meest gerenommeerde koningen in de Engelse geschiedenis (1387-1422) en leidde twee succesvolle invasies van Frankrijk, waaronder zijn overwinning met de slag om Agincourt in 1415.

De film gaat dit najaar in première op Netflix.