Tina Turner documentaire Tina vanaf 1 juli in de Nederlandse bioscoop

De nieuwe documentaire TINA over Tina Turner krijgt in Nederland een duo-release. De docu is vanaf 1 juli te zien in de bioscoop en vanaf 12 juli 2021 digitaal beschikbaar op onder andere Pathé Thuis, iTunes en Google Play. Klik de linkjes voor meer informatie en bekijk hieronder alvast de trailer.

Tina Turner documentaire

TINA is de ultieme viering van een wereldwijde superster en een intieme portret van een vrouw die extreme tegenspoed overwon om haar carrière, haar identiteit en haar nalatenschap op haar eigen voorwaarden definiëren. Van haar vroege carrière als de koningin van R&B tot uitverkochte arena’s in de jaren 80, Tina Turner geeft een blik op haar privéleven zoals nooit tevoren. Ze onthult haar innerlijke conflicten en deelt enkele van haar meest persoonlijke momenten. TINA is de bepalende en inspirerende opname van een van de grootste overlevers in de moderne muziek.

Met een schat aan nooit eerder vertoonde beelden, geluidsbanden, persoonlijke foto’s en nieuwe interviews, ook met de zangeres zelf, presenteert TINA een onverbloemd en dynamisch verslag van het leven en de carrière van muziekicoon Tina Turner.

De Tina Turner docu wordt gemaakt door het team achter Searching for Sugar Man. Tijdens het Filmfestival van Cannes in 2018 werd de documentaire over Tina Turner al aangekondigd, maar het was lange tijd onduidelijk waar en wanneer de film te zien zou zijn. In TINA zijn interviews met de 81-jarige zangeres te zien. De gesprekken zijn opgenomen in haar huis in het Zwitserse Zürich. Ook komt nooit eerder vertoond materiaal voorbij.

Angela Bassett, Oprah Winfrey, journalist Kurt Loder, toneelschrijver Katori Hall en Tina’s echtgenoot Erwin Bach behoren tot de interviews in de intieme documentaire.

Waar is de Tina Turner documentaire te zien

De Tina Turner documentaire TINA is vanaf 1 juli te zien in de bioscoop en vanaf 12 juli 2021 digitaal beschikbaar op onder andere Pathé Thuis, iTunes en Google Play. Klik de linkjes voor meer informatie.

 VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter