Titels Futurama afleveringen seizoen 8 uitgelekt

De titels van de eerste tien afleveringen van de Futurama revival op Hulu zijn naar verluid uitgelekt. Hoewel deze titels nog niet officieel bevestigd zijn wordt er al veel gespeculeerd over het plot van de afleveringen, en over de onderwerpen die in het seizoen aan bod komen. Bekijk de titels hieronder.

Titels Futurama afleveringen

  • The Impossible Stream
  • Rage Against The Vaccine
  • Zapp Get’s Cancelled
  • The Prince And The Product
  • Related To Items You´ve Viewed
  • Children Of A Lesser Bog
  • How The West Was 1010001
  • I Know What You Did Last XMas
  • Parasites Regained
  • All The Way Down

Aan de titels van verschillende afleveringen valt veel af te lezen. Ondanks zijn futuristische setting staat Futurama bekend om verhaallijnen die vaak de actualiteit aansnijden. De titel The Impossible Stream is mogelijk een verwijzing naar het feit dat de serie nu op een streamingplatform verschijnt; toen Futurama bij de vorige revival werd uitgezonden op Comedy Central was dit type meta commentaar ook al aanwezig. Met Rage Against The Vaccine lijkt het erop dat de schrijvers zullen inspelen op de huidige pandemie, en de massa weerstand tegen vaccinaties. De show is normaal gesproken zeer pro wetenschap. In het verleden zagen we ook hoe ontkenners van klimaatverandering en de evolutietheorie voor schut werden gezet. Zapp Get’s Cancelled zou dan weer een reactie kunnen zijn op de #metoo beweging, of hedendaags cancel cultuur in het algemeen. Zapp Brannigan is een van de meest omstreden personages van Futurama, dus je zou meer dan één reden kunnen bedenken waarom men hem zou willen cancelen.

Sommige aflevering titels wijzen mogelijk ook op vervolgen van verhaallijnen van oude afleveringen. Parasites Regained is ongetwijfeld een vervolg op Parasistes Lost, (2001) een aflevering waarin Philip Fry geïnfecteerd werd door parasieten die zijn lichaamsfuncties verbeterden. Fry probeerde toen nog Leela’s hart te veroveren. Maar nu Fry en Leela een langdurige relatie hebben is het de vraag wat voor invloed de parasieten op hen zouden kunnen hebben. De titel Children Of A Lesser Bog is een parodie op het toneelstuk Children of a Lesser God. Volgens sommige fans zou deze titel een indicatie kunnen zijn dat de aflevering zal draaien om de kinderen van Amy Wong en Kiff Kroker. In de aflevering Kif Gets Knocked Up a Notch (2003) beviel Kiff van honderden kinderen in kikkervisvorm. Kiff zei toen dat zijn kinderen in 20 jaar weer aan land zouden komen. Wanneer het nieuwe seizoen in première gaat zal het inmiddels al 20 jaar zijn geweest, en Futurama heeft altijd een continuïteit gehad.

Hoewel het nieuwe seizoen van Futurama officieel bekend staat als seizoen 8, wordt het volgens sommige bronnen aangegeven als seizoen 11. Dat komt omdat sommige seizoenen in twee delen worden uitgezonden. Dat zal ook voor seizoen 8 gelden, wat in twee delen zal worden uitgezonden in 2023 op Hulu. De uitgelekte titels betreffen de eerste tien afleveringen van seizoen 8, wat dus seizoen 11 is uitgaande van de periodes waarin afleveringen worden uitgezonden.

Futurama revival

Futurama draait om de avonturen van Philip J. Fry (Billy West) en zijn collega’s van de bezorgersmaatschappij Planet Express: Turanga Leela (Katey Sagal), Bender (John DiMaggio), Professor Farnsworth (Billy West), Amy Wong (Lauren Tom), Hermes Conrad (Phil LaMarr) en Dr. Zoidberg (Billy West). Fry is een pizzabezorger uit de 20ste eeuw die door een ongeluk ingevroren wordt en ontwaakt in het jaar 3000. Met zijn nieuwe bezorgerscrew beleeft hij vele intergalactische avonturen.

Het idee achter Futurama begon na het succes van The Simpsons in de jaren 90. Matt Groening, bedenker van The Simpsons, werd door Fox gevraagd om een nieuwe serie te maken met een futuristisch sciencefiction plot. Hoewel Futurama nooit zo’n mainstream succes als The Simpsons zou worden kreeg het door de jaren heen een hele trouwe fanbase. De show werd geprezen om zijn personages, bijtende satire en emotionele scenes. De intelligent geschreven sci-fi verhaallijnen waren te danken aan dat de schrijvers wetenschappelijk opgeleid waren. De humor was niet alleen gebaseerd op verwijzingen naar sci-fi films maar bevatte ook veel subtiele grappen gerelateerd aan vakken als wiskunde. Dit maakte de serie des te populairder onder nerds. Terwijl andere geanimeerde sitcoms als The Simpsons en Family Guy draaien om familierelaties gaat Futurama juist meer om de relatie tussen werkcollega’s. Fry, die zijn echte familie in de 20ste eeuw heeft achtergelaten, ontwikkelt een nieuwe familieband met de crew van Planet Express.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter