Tom Hanks en vrouw Rita Wilson zijn besmet met coronavirus

De afgelopen weken is COVID-19, ook bekend als coronavirus, over de hele wereld verspreid, waarbij meer dan honderdduizend mensen zijn geïnfecteerd en duizenden zijn omgekomen. Ook Hollywood bleek niet immuun voor dit virus. Eerder zagen we al dat MGM besloot om de release van No Time to Die uit te stellen. Daarnaast zijn de opnames van Mission: Impossible 7 in Venetië (Italië) gestaakt. Ondertussen zijn er annuleringen van filmfestivals en tegens over de hele wereld geweest, terwijl duizenden internationale bioscopen zijn gesloten.

Nu heeft acteur Tom Hanks dus onthuld dat hij positief is getest op het coronavirus. Hij bracht een verklaring uit op sociale media die aankondigde dat zowel hij als zijn vrouw Rita Wilson zich niet lekker voelden. Ze hadden koorts, waarna ze positief werden getest op het coronavirus. Ze zullen het medisch protocol in Australië opvolgen en de komende tijd in isolatie doorbrengen. De acteur zegt op Instagram:

“Rita and I are down here in Australia. We felt a bit tired, like we had colds, and some body aches. Rita had some chills that came and went. Slight fevers too. To play things right, as is needed in the world right now, we were tested for the Coronavirus, and were found to be positive.

Well, now. What to do next? The Medical Officials have protocols that must be followed. We Hanks’ will be tested, observed, and isolated for as long as public health and safety requires. Not much more to it than a one-day-at-a-time approach, no? We’ll keep the world posted and updated.”

Hanks is in Australië voor de opnames van de Elvis Presley-biopic waarin hij de rol van Nederlander Colonel Parker op zich neemt. Studio Warner stuurde woensdag een persbericht uit dat het had ontdekt dat iemand die betrokken was bij het filmproject het coronavirus had. Niet veel later maakte Hanks bekend dat het om hem ging.