Tom Hanks toch te zien als Gepetto in Disney’s Pinocchio?

Tom Hanks en Robert Zemeckis hebben de afgelopen 20 jaar meerdere films met elkaar gemaakt en nu kijkt het duo naar een reünie. De Oscar-winnende acteur is namelijk opnieuw in gesprek om de rol te spelen van Geppetto in Disney’s live-action remake van Pinocchio. Dit meldt Deadline.

Tom Hanks was twee jaar eerder in gesprek voor de rol toen filmmaker Paul King nog aan het project verbonden was, maar toen King wegging, werd de deal met Hanks stopgezet. Bronnen melden dat de nieuwe deal met de acteur in een zeer vroeg stadium is, maar dat hij na het lezen van het script, dat mede is geschreven door Zemeckis en Chris Weitz (Rogue One: A Star Wars Story), contact heeft opgenomen met de regisseur.

De samenwerking tussen Zemeckis en Hanks gaat terug tot Forrest Gump waarna ze later werkten aan Cast Away, wat Hanks nog een Oscar-nominatie en een Golden Globe-overwinning opleverde. De film werd opgevolgd door de kerstklassieker The Polar Express. Het project zal worden geproduceerd door Weitz en Andrew Miano via hun Depth of Field-productiebanner.

De originele Disney-film is gebaseerd op het boek The Adventures Of Pinocchiouit 1883 van Carlo Collodi. Pinocchio was voor het eerst te zien in 1940 en won Academy Awards. De film draait om de houten pop, die ervan droomt een echt jongetje te worden, de relatie tussen en vader en zoon, de gevolgen van liegen en het maken van verhalen – en leven – in een sprookjeswereld.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter