Tom Holland bevestigt de rol van Fred Astaire in de komende biopic

In een recent interview met AP heeft Spider-Man: No Way Home-acteur Tom Holland bevestigd dat hij heeft getekend om Fred Astaire te spelen in de aankomende biografische film van Sony Pictures over de legendarische acteur, danser en zanger. Zijn casting werd eigenlijk voor het eerst besproken in GQ’s november 2021 profiel van Holland, waar uitvoerend producent Amy Pascal had gezegd dat ze de 25-jarige acteur in de gaten hield voor de hoofdrol. Holland zei:

“Oh, I am playing Fred Astaire. The script came in a week ago; I haven’t read it yet. They haven’t given it to me. I know Amy Pascal has the script. She Facetimed me earlier when I was in the bath and we had a lovely Facetime. But I will be playing Fred Astaire.”

Tom Holland als Fred Astaire

Fred Astaire was een multi-getalenteerde Amerikaanse acteur, danser, zanger en choreograaf die actief was van de jaren dertig tot het begin van de jaren tachtig. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de grootste dansers in de filmgeschiedenis en speelde in een aantal Broadway-musicals, muziekfilms en televisiespecials. Hij kreeg verdere erkenning voor zijn tapdansvaardigheden in klassieke muziekfilms zoals Holiday Inn uit 1942, Easter Parade uit 1948, The Band Wagon uit 1953, Funny Face uit 1957 en meer.

Dit is het tweede Fred Astaire-project dat momenteel in ontwikkeling is, aangezien eerder werd aangekondigd dat Amazon Studios ook een film gaat produceren met de titel Fred & Ginger, waarin de romantiek op en buiten het scherm tussen Astaire en zijn jarenlange samenwerkingspartner Ginger Rogers centraal staat. Het project wordt geleid door Jamie Bell en Margaret Qualley in titelrollen.

Holland is geen onbekende in dansen, want hij begon zijn carrière in de West End-musical van Billy Elliot The Musical toen hij nog maar 13 jaar oud was. Hij kreeg ook de kans om te pronken met zijn dansvaardigheden tijdens een aflevering van de Lip Sync Battle uit 2017, waar hij een mashup van ‘Singin’ in the Rain’ en Rihanna’s ‘Umbrella’ uitvoerde.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter