Tom Holland’s Uncharted filmadaptatie krijgt releasedatum

The Hollywood Reporter meldt dat Uncharted, de filmadaptatie van de video game franchise met in de hoofdrol Tom Holland als Nathan Drake, een releasedatum heeft gekregen. De film zal op 18 december 2020 in de bioscoop verschijnen.

Holland (Spider-Man: Far From Home, Avengers: Endgame) zal de hoofdrol spelen van de jonge avonturier Nathan Drake, jaren voor de gebeurtenissen in de spellenreeks. Dan Trachtenberg, die eerder verantwoordelijk was voor 10 Cloverfield Lane, verfilmt een script van Jonathan Rosenberg en Mark Walker. Avi Arad, Ari Arad, Charles Roven en Alex Gartner zullen produceren.

De gamefranchise Uncharted werd gelanceerd met Uncharted: Drake’s Fortune. Daarin worden een nakomeling van ontdekkingsreiziger Sir Francis Drake gevolgd, Nathan Drake. Hij gelooft dat hij weet waar de legendarische Zuid-Amerikaanse stad El Dorado ligt. De zoektocht brengt hem in conflict met onder meer Nazi’s en Spanjaarden. Er verschenen drie vervolgen, waarvan het laatste, A Thief’s End, in mei 2016 verscheen.